Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ediție record la Boovie 2022

Ediția 7.0 a Boovie® – Festival-concurs de book-trailere va debuta, astăzi, de la ora 17, în Piața Unirii din Focșani. Este o ediție record la care s-au înscrie peste 4500 de elevi și profesori, comparativ cu anul trecut când au fost înscriși 2300.

La festivitatea de deschidere care va avea loc în Piața Unirii vor fi în jur de 1300 de participanți, respectiv 850 elevi din țară și Republica Moldova, 250 de elevi de la echipele din Vrancea, precum și 280 de voluntari, elevi și profesori. Aceste cifre mențin evenimentul pe primul loc în rândul concursurilor extrașcolare din întreaga țară, Boovie făcând parte și din calendarul oficial al Ministerului Educației. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Focșani, precum și al Consiliului Județean.

Profesorul Carmen Ion, omul cu ideea și motorul din spatele festivalului Boovie, a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre programul evenimentelor. Pe parcursul celor trei zile vor fi ateliere și întâlniri cu personalități precum Aida Economu, Valeriu Nicolae, Crăița Nanu, Anghel Damian, Bogdan Iancu, Pavel Bartoș, Florin Marica, Alina Filimon, Maria Dobre, Bran Marius, Bogdan Trifan, Claudia Oprescu, Lucia Chicoș, Olimpia Săpunaru, Ioana Tătărușan și alții, vizionare de book-trailere, workshopuri despre poezie și filosofie, despre arta actorului, prilejuri de autodescoperire și de prietenii, de colaborare și competiție fair-play.

În plus, vor fi două filme în avanpremieră în România – „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, proaspăt premiat la TIFF și distribuit prin Bad Unicorns, și „Coupez”, care a deschis Festivalul de la Cannes de unde, prin Independența Film, aterizează direct în Piața Unirii!

Vor fi lecții de educație financiară la care pot participa publicul focșănean dar și elevii participanți la Boovie care vor fi prezenți în Grădina Publică. Duminică dimineață, la Ateneul Popular, va avea loc întâlnirea „Ai vorbit cu Dezaburit?”, cu Dezaburit. Festivitatea de premiere va începe de la 10,30, pe scena din Piața Unirii.

„Boovie este o invitație la lectură, la a integra noile tehnologii în educația nonformală, dezvoltă creativitatea tinerilor. Doamna Carmen Ion a reușit prin această idee, prin Festivalul Boovie, să așeze județul Vrancea pe harta educației nonformale. Această investiție în educația tinerilor înseamnă o investiție în viitor”, a spus directorul Colegiului Național Pedagogic, profesorul Simion Natașa.
Evenimentul este susținut de Inspectoratul Școlar Județean. „Metoda este una modernă, creativă, îmbină în același timp segmente de specialitate, vizează competențe de lectură, cele care sunt specifice specialității și, nu în ultimul rând, competențe digitale. Dacă ar fi să unim aceste competențe am putea să ne ducem către un profil de formare al unui absolvent de ciclu gimnazial capabil să se manifeste în diverse medii, diverse contexte. Întregul demers pe care doamna profesor l-a generat, pornind de la nivelul clasei de elevi pe care o coordona a ajuns să cuprindă un număr impresionant de participanți, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a subliniat inspectorul școlar George Panțică, precizând că echipe Inspectoratului Școlar Județean susține activitățile cultural artistice propuse de profesori, sprijină organizarea acestei manifestări.
Profesorul Carmen Ion a subliniat sprijinul primit din partea autorităților. Astfel, Consiliul Județean a asigurat fondurile pentru cazarea și masa participanților iar Primăria și Consiliul Local Focșani sprijină premierea participanților dar, prin instituțiile subordonate, asigură spațiile necesare derulării evenimentelor programate în cadrul Boovie. Acestora li se adaugă companii importante, dedicate proiectelor educationale: Dedeman, care celebrează ”30 de ani buni alături de oameni buni”, ATOS IT Solutions and Services, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. și Coca Cola, aflați pentru a doua oară la Boovie, PROFI ROM FOOD S.R.L, Aegon Sucursala Florești, Fundația Bosch România, Digi, care pentru al treilea an consecutiv oferă internet de bandă largă dar și premii, la fel și Fujitsu, sponsorul concursului de grafica Ilustriada Boovie, dar și firme din județ, precum SC Rikora FLM SRL, SC Aviputna, Javu, Scorpion, LVAS Skoda, VEF, BeeHere (marca Cirast SRL.), GSMobile alături de Neosoft Galați. Platformele online, aplicațiile, arhivarea documentelor, securizarea acestora și conformitatea GDPR sunt asigurate prin tradiție de către parteneri și sponsori, precum AG Media Software, Cognizant Softvision, Coding Heads, CertSign, IC Consulting. Acestora li se alătură parteneri culturali și educaționali, precum TIFF, Editura Corint, Editura Epic, Storia Books, Editura Trei, Centrul Lingvistic Twinkle Star, Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Centrul Cultural Vrancea, Biblioteca Duiliu Zamfirescu. Nu trebuie uitat sprijinul primit de la Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Focșani, Poliția Locală a municipiului Focșani, Societatea de Transport Public Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?