Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Calendarul susținerii examenului de Bacalaureat în anul 2016


Absolvenții de liceu, fie că sunt din promoția 2016 ori din cele anterioare, vor susține examenul de Bacalaureat în perioada iunie – iulie. Cursurile, în cazul elevilor de clasa a XII-a, se vor încheia la mijlocul lunii iunie, iar în zilele următoare se vor derula primele probe, cele de evaluare a competențelor lingvistice în limba română și o limbă de circulație internațională și a competențelor digitale.
Probele scrise vor vor începe pe 4 iulie, cu cea la limba și literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului, pe 6 iulie, și apoi cea la alegere a profilului și specializării, pe 8 iulie. Reprezentanții Ministerului Educației spun că primele rezultate trebuie afișate pe 12 iulie, până la ora 16.00. În aceeași zi, până la ora 20.00, pot fi depuse eventualele contestații, care vor fi rezolvate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 16 iulie.
Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului va avea loc în august-septembrie, dar candidații trebuie să se înscrie încă din perioada 18 – 22 iulie. Primele probe scrie vor fi în data de 22 august, iar ultimele pe 26 august. Rezultatele vor fi afișate pe 29 august, iar cele în urma soluționării contestațiilor pe 1 septembrie.
Potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2016, candidații nu au voie să intre în sălile de examinare cu alte lucruri în afară de pix ori stilou și document de identitate. De asemenea, nu au voie cu telefoane dar nicu cu dispozitive de electronice de calcul. „(1) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. (2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen. (3) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. (4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul. (5) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul”, se arată în ordin.
    Candidații care nu respectă regulile vor fi „eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise”. „Încălcarea regulilor menționate la alin. (3), (4) și (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați «eliminați din examen», fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, se mai arată în ordin.
    Calendarul desfășurării Bacalaureatului AICI și ordinul privind organizarea examenului maturității AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?