Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Echipajul de karting de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud, la „Cupa Bicazului”

Echipajul de karting de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud, coordonat de prof.dr.ing. PETRE VALEA a participat în data de 26 iunie 2022 la Concursul Interjudețean de Educație Rutieră și Karting „Cupa Bicazului”, ediția a IV-a, organizat de Palatul Copiilor Piatra-Neamț. Concursul Interjudețean este inclus în Calendarul Activităților Educative. Competiția s-a adresat copiilor care frecventează cercurile de educație rutieră și karting din palatele și cluburile elevilor. Acțiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cu victime în rândul copiilor, prin formarea și exersarea abilităților, competențelor, comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, conducători de vehicule și viitori automobiliști.

În cadrul competiției au participat şase echipaje de karting de la Cluburile și Palatele Copiilor din judeţele Bacău, Neamț, Vaslui și Vrancea. Concursul Interjudețean „Cupa Bicazului” a avut două probe de concurs, probă teoretică (teste de circulație rutieră), respectiv proba practică (traseu îndemânare karturi printre popice și traseu viteză). Echipajul de karting de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud a fost format din următorii elevi piloţi: Porumb Edward, Doltu Eduard – clasa Bambinii; Doltu Bogdan, Țîu Mihai – clasa Puffo; Popa Mihai și Popa Diana – clasa Mini.

Echipajul de karting de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud a obținut locul II. Participanții la concurs au obținut medalii și diplome, astfel: la proba de îndemânare karting s-au remarcat următorii elevii: Doltu Eduard și Porumb Edward, clasa Bambinii, elevii Doltu Bogdan și Țîu Mihai la proba de viteză și Popa Diana la teste de circulație rutieră. Concursul de Educație Rutieră și Karting s-a dorit a fi o competiție de promovare a micilor piloți de karting și o simulare la scară redusă a examenului pentru obținerea permisului de conducere de mai târziu.

Comunicat de presă

Foto: Petre Valea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?