Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: „Let’s Do It, Carpați! Pentru munți curați”. Invitație la drumeție și igienizare în Munții Vrancei

Ce faci duminică, 3 iulie?! Asociația Montană Carpați, alături de „Let’s Do It, Romania!” te invită la o mică drumeție și acțiune de ecologizare în Munții Vrancei, mai precis în zona Tulnici. Ai nevoie doar de un echipament lejer de mers pe munte, bocanci, câteva gustări, apă și… dorința de a face bine naturii. Sub sloganul: „Let’s Do It, Carpați! Pentru munți curați”, reprezentanții Asociației Montane Carpați din Vrancea s-au alăturat proiectului dezvoltat de „Let’s Do It, Romania!” și au hotărât ca, ajutați de voluntari, să „curețe munții de deșeuri”. „Ne-am alăturat proiectului începând cu anul acesta, deși am mai făcut în trecut acțiuni de ecologizare la nivel național în zona montană.

«Let’s Do It, Romania!» este dedicat acestor activități și vom încerca să facem împreună ceva mai mult pentru curățirea munților. Prima activitate, în Vrancea, va fi duminică, 3 iulie, urmând a se repeta la o dată ulterioară și în zona Păulești, în funcție de cum se va desfășura această primă etapă. Prima etapă va fi la Tulnici și vizează trei puncte, este vorba de traseul turistic care pleacă din satul Coza și merge către stâna Cârnituri (mai exact ne interesează sectorul din Firul Văii, până la strâmtura Cozei), apoi vom încerca să abordăm și zona Cascadei Putna și intrarea în Cheile Tișiței, Gura Tișiței”, explică Marius Adrian Coviltir, vicepreședinte în cadrul Asociației Montane Carpați.

Păstrează munții curați!

Admirăm peisajele montane și ne dorim să facem poze cât mai frumoase odată ce ajungem în aceste zone, însă zâmbetul dispare rapid în momentul în care observăm că în jurul nostru sunt gunoaie rămase fie de la turiștii veniți înaintea noastră, fie de la localnici. Ce putem face pentru a ajuta munții „să respire”?! „Scopul acestor campanii este multiplu. Nu dorim doar să curățăm zona respectivă, ci și să transmitem un mesaj iubitorilor de munte, dar și localnicilor care se află în aceste zone foarte pitorești, care atrag foarte mulți turiști. Aceste zone trebuie lăsate și menținute curate pentru a ne putea bucura în continuare de natură. Încercăm să-i sensibilizăm pe turiști, astfel încât să înțeleagă că atunci când merg pe o potecă și găsesc astfel de deșeuri, să le adune”, atrage atenția Marius Coviltir.

La nivelul Asociației Montane Carpați a fost constituită o echipă organizatorică care se va ocupa de centralizarea informațiilor persoanelor care doresc să se alăture activității. Prin urmare, toți cei care vor să dea o mână de ajutor, sunt așteptați duminică, 3 iulie, în zona magazinului „Market” din satul Coza, la ora 10.00. Mănușile de unică folosință, sacii și vestele reflectorizante vor fi puse la dispoziție de membrii Asociației Montane Carpați.

Activitatea va dura aproximativ 5 ore. Echipamentul ar trebui să conțină „îmbrăcăminte lejeră pentru munte; bocanci de 3 sezoane; jachetă impermeabilă/ pelerină de ploaie/ suprapantaloni; rucsac mic pentru tură de o zi; recipient pentru apă; hrană pentru o zi; cremă cu factor de protecție și pălărie/ șapcă de soare. Notă: Fiind o acțiune de ecologizare, recomandăm participanților să nu folosească cele mai bune sau dragi piese de echipament montan având în vedere că există riscul să ne murdărim!”. Organizatorii vor asigura pentru fiecare participant câte o gustare și apă, nu și mijloc de transport.

Înscrierea se va face doar prin completarea formularului de mai jos:
https://forms.gle/i55fLY5GHMTHaXpr8, urmând ca după trimiterea formularului de înscriere, să fiți contactați de organizatori pentru a primi informații suplimentare. Persoană de contact: Lucian Trufin: 0729 555 966.

Mai multe despre campanie, aici: https://asociatiamontanacarpati.ro/lets-do-it-carpati/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?