Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Universitatea din Focșani își așteaptă studenții. Care sunt opțiunile

Tinerii care vor să își continue studiile universitare în Focșani își pot depune dosarele de înscriere la filialele celor două universități de stat de prestigiu care își au sediul pe Str. Republicii nr. 71, în clădirea Universității. Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași face înscrieri la Filiala Focșani, în perioada 11 – 16 iulie, la două specializări pentru licență și trei pentru studii de masterat, fiind puse la dispoziție atât locuri bugetate, cât și locuri cu taxă. Calendarul admiterii la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași: 11 – 16 iulie 2022: înscrierea candidaţilor (în format fizic și on-line); 18 – 23 iulie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

Studii universitare de licență: Facultatea de Litere – Limba și literatura română – Limba și literatura modernă – învățământ cu frecvență – 20 locuri buget, 10 locuri cu taxă. Condiții de admitere: 100% media examenului de bacalaureat. Facultatea de Istorie – Istorie (în curs de acreditare) – învățământ la distanță – 25 de locuri cu taxă. Condiții de admitere: 100% media examenului de bacalaureat. Studii universitare de masterFacultatea de Drept – Drept și ordine publică (120 ECTS) – învățământ cu frecvență – 20 de locuri buget, 5 locuri cu taxă. Media de admitere: 50% Media examenului de licenţă; 25% Media anilor de studiu; 25% Nota obținută din analiza dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi CV-ului (română). Facultatea de Matematică – Matematici fundamentale pentru învățământ – învățământ cu frecvență redusă – 25 locuri cu taxă. Media de admitere: 40% – nota la proba de interviu; 60% – media examenului de licenţă. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie – învățământ cu frecvență – 20 de locuri buget, 5 locuri cu taxă. Media de admitere: 60% Media examenului de licenţă; 40% Nota la Portofoliu argumentativ (scrisoare de intenție și CV).

Universitatea din București, filiala Focșani, organizează concurs de admitere pentru forma de învățământ cu frecvență, la următoarele programe de studii, licență și master. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Studii universitare de licență:

Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar – program de studiu acreditat (180 ECTS) – forma de învățământ cu frecvență. Înscrieri online – Perioada 5 iulie, ora 9.00 – 15 iulie 2022, ora 14.00. Număr de locuri: 34 buget, 3 buget (pentru absolvenții liceelor situate în mediul rural), 13 cu taxă. Media de admitere: media generală a examenului de bacalaureat. Studii universitare de master: Management Educațional – program de studiu acreditat (120 ECTS) – forma de învățământ cu frecvență. Înscrieri online – Perioada 5 iulie, ora 9.00 – 17 iulie 2022, ora 14.00. Număr de locuri: 10 buget, 25 cu taxă. Media de admitere: 60% media examenului de licență, 40% media anilor de studiu.

Facultatea de Administrație și Afaceri, Studii universitare de licență: Administrarea Afacerilor – program de studiu acreditat (180 ECTS) – forma de învățământ cu frecvență. Înscrieri online – Perioada 4 iulie, ora 9.00 – 17 iulie 2022, ora 14.00. Număr de locuri: 20 buget, 55 cu taxă. Media de admitere: 50% nota probei scrise la Limba și literatura română a examenului de bacalaureat; 50% nota probei scrise la una dintre disciplinele examenului de bacalaureat (la alegerea candidatului: Economie, Matematică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Istorie, Geografie, Informatică sau Logică și argumentare, Fizică, Chimie etc.). Facultatea de Geografie, Studii universitare de licență – Geografia turismului – program de studiu în curs de acreditare – forma de învățământ cu frecvență. Înscrieri – septembrie 2022. Număr de locuri: 50

Mult succes la admitere!

Sursa foto și text: Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?