Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Magii au anunțat nașterea Domnului, la Fitionești


Elevii Școlii Gimnaziale Fitionești, împreună cu profesorii, le-au adus oamenilor din localitate vestea minunată, aceea a nașterii Domnului. Săptămâna trecută, la Fitionești s-au desfășurat mai multe activități pregătite cu mare grijă. O ceată de colindători, sub bagheta profesorului Andrei Pavel, a plecat să aducă bucurie foștilor profesori, dar și tuturor autorităților locale. „Nu am mai auzit de mult colinde așa de frumoase”, a spus doctor Violeta Berechet. „Mă bucură enorm faptul că nu m-ați uitat și că însemn încă ceva în viața voastră”, a spus și Mioara Calotă, profesoară pensionară de limba română. „Felicitări copiilor și profesorilor care au avut inițiativă”, a spus Gheorghe Ruginescu, profesor de  matematică pensionar.
Nu au lipsit nici emoțiile profunde, copiii reușind să sensibilizeze până la lacrimi pe unii dintre cei colindați. „Nu mă așteptam la asta, m-ați impresionat până la lacrimi”, a spus Mioara Radu, director poștă. Grupul de colindători a fost însoțit și de profesoarele Valentina Aursulesei și Andra Diaconu și profesorul  Liviu Dabija. „Ne-a bucurat și ne-a emoționat foarte mult faptul că am reușit să aducem un licăr de lumină în preajma sărbătorilor de iarnă foștilor noștri profesori, cei care ne-au format pentru a fi astăzi oamenii care suntem, dar și autorităților locale. Nașterea Domnului e prilej de mare bucurie și oamenii simt acest lucru și parcă devin mai buni, mai îngăduitori și mai iubitori în preajma sărbătorilor de iarnă. Aducându-ne aminte de copilărie, cu toții știm însemnătatea colindelor și minunatele sentimente pe care acestea ni le transmit”, a spus profesoara Andra Diaconu.
Colindătorii, împreună cu elevii implicați în sceneta nașterii Domnului au pornit apoi să împartă daruri bătrânilor de la Centrul pentru vârstnici. Copiii au confecționat cu migală brăduți și felicitări și fiecare după puterea posibilităților au mai pus în pachete diverse dulciuri și fructe. Bătrâneii au fost foarte impresionați de programul artistic și i-au aplaudat pe tinerii actori și cântăreți. Artiștii au fost îndrumați de profesorul coordonator SNAC Valentina Aursulesei, și de ceilalți profesori voluntari din cadrul Școlii Gimnaziale Fitionești.
În cadrul școlii Fitionești s-a organizat un parteneriat cu Modulul familial Panciu, sub îndrumarea direcă a profesoarelor Andra Diaconu, Diana Èšopa și Gherghina Blaj, dar și cu sprijinul celorlalte cadre didactice din unitatea școlară. Copiii au donat hăinuțe, jucării, dulciuri și fructe copiilor de la Panciu, iar când le-au dăruit le-au cântat și câteva colinde.
La căminul cultural din Fitionești s-a organizat serbarea de Crăciun, unde au participat toți copiii, de la mic la mare. Programul l-au început educatoarele Dorina Condrat și Florentina Mazăre și clasa pregătitoare, sub coordonarea cadrului didactic Violeta Popescu, apoi cei din clasa a II-a, îndrumată de Mariana Neagu, a prezentat un program cu poezii, cântece și colinde. Colegii din clasa I împreună cu profesoara Mariana Vîrlan au încântat spectatorii cu tradiții și obiceiuri de Crăciun. Prin programul clasei a III-a, coordonat de profesoara pentru învățământ primar  Doina Dumitru, s-a vestit frumos nașterea Domnului. Profesorul Toader Ghimici a prezentat împreună cu elevii clasei a IV-a un potpuriu de cântece de iarnă și de colinde.
Preșcolarii gradiniței Mănăstioara, împreună cu educatoarea Adriana Apostu, au prezentat 2 scenete: Nașterea lui Iisus și Vine, vine Moș Crăciun. Toți copiii au fost foarte frumos costumați și au adus vestea minunată sub diferite forme, fie cântând, fie dansând, fie recitând, fiecare dintre ei transmițând multă sensibilitate și puritate.
Au urmat elevii claselor V-VIII care i-au invitat în scenă pe magii ce i-au adus Mântuitorului aur, smirnă și tămâie, pe Fecioara Maria, pe Iosif, pe păstori și pe îngerii ce au vestit Nașterea lui Hristos, dar și pe Irod și pe ostașii ce reprezentau brațul împăratului. În scenetă, povestitorul a avut, de asemenea, un rol  esențial, prezentând cu multă măiestrie întâmplările, îndrumând astfel pasii micilor actori. Elevii implicați în scenetă au muncit foarte mult pentru ca totul să fie fascinant și au dat dovadă că sunt adevărati profesioniști în ceea ce fac. Elevii implicați în scenetă au fost îndrumați de profesoara Andra Diaconu. Colindătorii, sub bagheta profesorului Andrei Pavel au performat cântând colinde tradiționale ce au umplut inimile tuturor de fericire și încântare.
Toată sala a aplaudat și a fost profund impresionată. Elevii au primit apoi daruri din partea Primăriei Fitionești și a Consiliului Local. Primarul Iordache Cazacu i-a felicitat pe copii pentru efortul depus și le-a urat sărbători fericite. Directoarea Adela Bacalu le-a mulțumit cadrelor didactice pentru implicare și dăruire, i-a felicitat pe copii și le-a urat tuturor sărbători binecuvântate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?