Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: ”Împreună mai Pregătiți” – activități informativ-educative derulate de pompierii vrânceni în ”Săptămâna Protecției Civile”

Activităţile informativ-educative derulate în ”Săptămâna Protecției Civile”, sub sloganul ”Împreună mai Pregătiți” au însemnat educație, entuziasm și energie pozitivă, pentru zeci de preșcolari, elevi și liceeni, a transmis Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea. În cadrul evenimentului ”Ziua Porților Deschise”, copiii care au vizitat subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al județului Vrancea, au fost familiarizați cu aspecte ale activității de protecție civilă și modul de prevenire a unor evenimente nedorite, precum și cu regulile de comportare menite a le proteja viața pe timpul producerii unor situații de urgență. De asemenea, aceștia au putut cunoaște îndeaproape tehnica și accesoriile folosite în timpul intervențiilor de salvatori.

Totodată, pompierii împreună cu voluntarii SMURD continuă acțiunile de pregătire în instituțiile de învățământ, unde îi învață pe elevi tehnici de acordare a primului ajutor, fiind în același timp instruiți despre cum trebuie să se comporte în caz de incendiu, inundații sau în cazul producerii unui seism. „Personalul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, Inspecţia de Prevenire și Centrul Operațional aduc la cunoștință cetățenilor, prin punctele de informare preventive și acțiunile desfășurate în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, informații cu privire la tipurile de riscuri specifice judeţului nostru, distribuind totodată acestora, flyere și pliante cu reguli și măsuri specifice Campaniilor Naționale de Informare și Educație Preventivă “Nu tremur la cutremur” și “R.I.S.C.”.

Ne dorim ca prin întreprinderea acestor activități să atingem obiectivul de a fi ”Împreună mai pregătiți!””, au mai transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Miercuri, 1 martie 2023, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost prezenți în curtea Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” din Focșani, pentru a desfășura activități teoretice, dar și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență. „La această activitate au participat elevi din clasele a III-a, a IV-a și a V-a foarte entuziasmați la vederea autoutilitarei de pompieri care nu era în misiune. Elevilor li s-a vorbit atât despre echipamentele din dotare, despre utilizarea acestora, cât și despre măsurile și modul de comportare în cazul producerii unui incendiu sau a cutremurelor. Aceste evenimente au ca semnificație sărbătorirea Zilei Protecției Civile din România”, a transmis prof. Alina Dima, directoarea Școlii Ion Basgan.

Elevii de la clasele primare ale Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești au participat joi la un exercițiu de alarmare în caz de cutremur și incendiu. „Clubul Copiilor Odobești în parteneriat cu Liceul Teoretic «Duiliu Zamfirescu» Odobești, sub îndrumarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești au făcut, joi, la ora 10:00, un exercițiu de evacuare în urma unui cutremur și a unui incendiu rezultat la centrala unității școlare a celor 220 elevi din clasele I-IV și a cadrelor didactice. Elevii, supravegheați de cadrele didactice, s-au protejat sub bănci și catedră, iar după încetarea cutremurului au evacuat sălile de clasă în ordine, respectând indicațiile reprezentantului SVSU. La stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și stingătorul din dotare, demonstrând cum se folosește. Elevii și cadrele didactice au fost receptivi la indicații și au reacționat astfel încât să se evite accidentarea în cazul producerii unui cutremur‟, a transmis profesorul Ioniță Budeanu.

Pe pagina de Facebook „Svsu Pompierii Odobesti Vrancea” se arată că la exercițiul de alarmare și de evacuare în caz de cutremur, urmat de un incendiu, „au participat: personalul didactic și auxiliar, elevii, membrii C.L.S.U. – d-l viceprimar Cristea Florentin, S.V.S.U. Odobești, cu mijloacele de intervenție din dotare. Au fost oferite sfaturi și explicații cu privire la modul de comportare în cazul producerii unui seism, dar și cum poate fi folosit un extinctor (stingător) în caz de incendiu. Este bine să știm ce trebuie făcut în caz de situații de urgență, să fim pregătiți!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?