Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

„Bătălie“ pe cuantumul indemnizației de membru al ATOP Vrancea

Plenul Consiliului Județean Vrancea va decide azi, în cadrul ședinței ordinare, dacă indemnizația membrilor ATOP va fi redusă de la 15% la 5% din indemnizaţia preşedintelui CJ. Solicitarea vine din nou de la consilierii județeni ai USR, care anul trecut au mai avut un astfel de demers, pierdut în instanța de judecată.

Din aceste considerente, consilierii județeni ai PSD susțin că la mijloc este vorba de o acțiune de imagine a aleșilor USR, motiv pentru care social democrații vrânceni au propus reducerea indemnizației pentru membrii ATOP la o sută de lei lunar. Sub denumirea „USR își bate joc de vrânceni“, social democrații vrânceni au publicat pe pagina de facebook un comunicat în care lansează provocarea către USR-iști.

„Cei doi „proieminenți“ lideri ai USR Vrancea lovesc din nou… După ce și-au făcut numărul cu propunerea de reducere a indemnizațiilor membrilor ATOP și au călcat prin votul lor în picioare orice recomandare venită atât din partea președintelui CJ cât și din partea aparatului tehnic al direcției juridice, fiind parte din motivul pentru care acea hotărâre a fost declarată ilegală de către Prefectură și mai apoi de către Curtea de Apel Galați, partidul # vrea să arate că este consecvent. Și insistența în greșeală tot consecvență se cheamă. Cei doi reprezentanți de vază revin cu propunerea reducerii indemnizației pentru membrii ATOP și aruncă pe hârtie niște calcule fără suport, doar ca să motiveze oportunitatea proiectului lor. Economie la bugetul Consiliului Județean se strigă… dreptate pentru cei mulți, respectarea interesului public… și alte astfel de sintagme enumerate în diferite ocazii vor să susțină această inițiativă, de altfel notabilă.

Domnilor consilieri USR, vă aruncăm mănușa. Primiți provocarea?

Vă propunem ca indemnizația ATOP să fie doar simbolică. Să stabilim suma totală de 100 lei pentru participarea la ședințele de plen și cele de comisie din cadrul autorității. Vi se pare corect? Să lăsăm economiile bugetelor locale pe seama celor care le administrează și să ne gândim în primul rând la echitate și la imaginea pe care o creăm în ochii vrâncenilor. Lăsați actele de bravură mai deoparte și arătați că interesul vrâncenilor este cel care vă motivează. Nu mai luați vrâncenii în bătaie de joc și nu le mai subestimați capacitățile. Înțeleg și ei foarte bine cum e cu economia și care sunt indemnizațiile nesimțite de prin administrația publică. În rest… puteți să spuneți orice că tot a paradă pentru Facebook sună. Am zis…!“, se arată în mesajul consilierilor social democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?