Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Scrisoare deschisă în sprijinul fostului director al Ambulanței Vrancea, dr. Vitalie Bețișor

O scrisoare deschisă a ajuns joi pe adresa redacției noastre, prin care este exprimat sprijinul pentru fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, medicul Vitalie Bețișor. La începutul lunii, ministrul Sănătății a schimbat conducerea SAJ Vrancea. În funcția de director interimar a fost numită Stela Oceanu, de profesie economist. Aceasta a ocupat până la numire funcția de director economic la SAJ.

Redăm conținutul integral al scrisorii deschise:

În atenția mass media

În calitate de angajați ai SAJ VRANCEA, care fac parte din Sindicatul reprezentativ majoritar (AMBULANȚA VRANCEA) cu 160 de membri, dorim să ne exprimăm dezamăgirea profundă în legătură cu schimbarea managerului instituției, fără a se oferi motive reale pentru revocare. Vă rugăm să nu permiteți ca SAJ VRANCEA să fie reprezentată de către un manager care reprezintă interesele meschine ale unui grup restrâns de oameni.

Menționăm că acest conflict s-a ivit în urma relatărilor presei, care nu ne-a dat dreptul la replică, dar în schimb s-au sesizat autoritățile competente ce au venit în nenumărate controale dându-și verdictul ca fiind neadevărate acele relatări și aplicând amenzi celor care au făcut sesizări nefondate.

Această pată din ultimul an, cauzată de către un nou Lider de Sindicat (nereprezentativ la nivel de unitate), o persoană fără scrupule, care ne dezonorează în fața unei întregi țări, este un imens regret pentru noi.

Menționăm că această petiție a pornit din partea angajaților SAJ VRANCEA pentru a vă demonstra că Dl. Doctor Bețișor Vitalie a fost revocat pe nedrept din funcție. În toți acești ani, în care dânsul a fost la conducere, SAJ Vrancea a avansat la un nivel înalt:

Angajații au fost trimiși la cursuri de pregătire profesională.

A reabilitat întreaga instituție SAJ și toate substațiile din județ (interiorul garajului, cât și exteriorul instituției; mărirea farmaciei conform standardelor cerute de către organele competente; renovarea și modernizarea atelierului mecanic cu stand testare amortizoare și frânare; renovarea birourilor tesa și a camerelor de gardă la: medici, asistenți, ambulanțieri, precum și a altor spații: vestiarul personalului operativ, bucătăria, o nouă cameră de dezinfecție și sală de training).

Achiziționarea de noi echipamente medicale de ultimă generație: scaun cu rotile Promera, manechin pregătire profesională, sistem de vizualizare/ detectare a venelor etc.

Pe perioada pandemiei am avut toate echipamentele de lucru necesare pentru desfășurarea impecabilă a activității. Totodată, personalul a beneficiat, în această perioadă, de susținere morală, încurajare și sprijin.

Întreținerea ambulanțelor în stare tehnică a fost realizată conform standardelor legale.

Nu s-au înregistrat întârzieri în acordarea retribuției lunare și a orelor suplimentare efectuate.

Domnul Doctor Bețișor Vitalie s-a evidențiat prin profesionalism, abnegație și dăruire în exercitarea profesiei noastre.

Totodată, vă învederăm dispozițiile art. 8 alin. 1 din Ordonanța nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor:

Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă”.

O să vă anexăm dacă doriți un tabel nominal cu angajații SAJ Vrancea care nu sunt de acord cu revocarea din funcție a D-lui Manager Dr. Bețișor Vitalie.

În speranța că ne veți oferi un răspuns oficial și corect, vă dorim mult succes în activitatea dumneavoastră!

Cu stimă și respect, vă mulțumim,

Sindicatul reprezentativ majoritar (AMBULANȚA VRANCEA) al SAJ Vrancea

P.S. Această scrisoare va fi trimisă și către MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, PREȘEDINTELE CJ VRANCEA, PREFECTUL JUDEȚULUI VRANCEA, INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „ANGHEL SALIGNY” AL JUDEȚULUI VRANCEA, FEDERAȚIA NAȚIONALĂ SINDICALĂ AMBULANȚA DIN ROMÂNIA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?