Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Conferința Anuală a Societății de Geografie din România are loc în Vrancea

Societatea de Geografie din România, prin Filiala Vrancea, organizează în perioada 2-5 iunie, la Focșani și în mai multe localități ale județului Vrancea, Conferința Anuală a Societății de Geografie din România, având ca temă generală „Perspective geografice în contextul schimbărilor globale”. La această manifestare și-au anunțat participarea 160 de geografi și specialiști din alte domenii conexe geografiei din țară (Călărași, Satu Mare, Cluj, Mureș, Iași, Sibiu) și străinătate (Franța, Germania, Republica Moldova). Continuăm astfel o tradiție începută în anul 1904, la Iași, din inițiativa savantului Simion Mehedinți. Comemorăm cu această ocazie și 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui geograf născut la Soveja.

Conferința se desfășoară sub egida Ministerului Educației și cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, Primăriei Municipiului Focșani, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Muzeul Vrancei. Ultimul protocol a fost încheiat astăzi cu Ateneul Popular Maior „Gheorghe Pastia”, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Local Focșani. De asemenea, susțin conferința noastră și alte primării din județ: Pufești, Soveja, Spulber, instituții publice sau private: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea, Intervenții Active în Atmosferă SA.

Conferința va cuprinde comunicări științifice (în plen și pe patru secțiuni), aplicații practice în teren, încercând să punem în valoare potențialul natural și cultural istoric al Vrancei, alături de partenerii noștri: Universitatea din București, Universitatea „A. I. Cuza” Iași, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani.

Sponsorii evenimentului sunt: Beciul Domnesc și Vinexport SA.

SGR mulțumește public pentru deschiderea de care au data dovadă aceste instituții emblematice ale județului Vrancea, pentru sprijinul acordat.

Programul detaliat al manifestării va fi afișat pe site-ul SGR Vrancea în cursul săptămânii viitoare.

Președinte al Societății de Geografie Președinte al Societății de Geografie

din România, din România – Filiala Vrancea

Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU Prof.dr. Răzvan SĂCRIERU,

COMUNICAT DE PRESĂ

19 mai 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?