Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Competență pe pâine! Managerul PNL al Spitalului Județean a anulat selecția de dosare pentru angajarea de medici, asistenți, personal Tesa, personal auxiliar sanitar

Nu doar Vrancea, nu doar România, întreaga lume are nevoie de personal medical care să lupte cu pandemia. Reprezentanții Federației Sanitas au protestat în fața Guvernului afirmând că personalul medical care lucrează în cazuri de Covid este insuficient şi lucrează ture prea lungi, astfel că multe cadre medicale poartă scutece sub combinezoanele medicale.

Premierul PNL Ludovic Orban, întrebat, după întâlnirile cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară, cum vor rezolva autorităţile problema lipsei de personal medical înregistrată la nivelul unor spitale din ţară pe fondul pandemiei de COVID, a spus că s-a apelat la voluntariat și, pentru că răspunsul pe care l-a primit nu a fost „la nivelul aşteptărilor”, autorităţile vor putea utiliza „instrumentul legal al detaşării” cadrelor medicale în unităţile sanitare implicate în lupta anti-COVID.

În tot acest context, managerul PNL al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, Codruța Elena Neagu – rudă a prefectului liberal Gheorghiță Berbece, stomatolog de Păunești, studentă și cursantă – a anulat selecția de dosare pentru angajarea fără concurs, pe perioadă determinată, pe posturile de medic, personal Tesa, asistent medical, registrator medical, personal auxiliar sanitar. Anunțurile privind anularea selecției de dosare au fost postate pe site-ul Spitalului Județean Focșani. Decizia a fost luată de managerul impus de liberali, după ce „printre documentele solicitate a fi depuse în dosarul de înscriere al candidaților nu a fost precizată și declarația privind consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”.

Desigur, Codruța Neagu nu se poate concentra asupra activității din unitatea spitalicească pe care o conduce interimar, pentru că partidul o cheamă! Iar dânsa trebuie să răspundă, că altfel rămâne fără jobul de la spital și nu-i mai spune lumea „doamna manager”. Așa că bate străzile Focșaniului în lung și-n lat să strângă semnături pentru candidații PNL, să împartă materiale electorale înainte de startul campaniei, să arate cât se implică în răspândirea ciumei galbene, alături de alte doamne: șefa de la Direcția de Sănătate Publică, dr Janina Lazăr, șefa de la Inspectoratul Școlar Județean, prof Gabriela Marchitan, în general, alături de cam toți directorii de instituții, puși în funcții de PNL. Partidul a trimis nota de plată, ei trebuie să achite!

Pagina de Facebook a doamnei manager e plină cu fotografii de la acțiunile electorale, dar nu am văzut nicio postare despre cât de mult se implică în activitatea Spitalului Județean. Pe timp de zi sau la ceas de seară, Codruța Neagu (se) pozează pentru partid, dar despre aparatul de testare pentru Covid, cumpărat cu fonduri de la Consiliul Județean în urmă cu patru luni de zile, nu spune nimic. O fi bine, doamna manager interimar?!

Documentele privind anularea selecției de dosare le puteți accesa AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?