Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Trei bărbați din Odobești merg la închisoare pentru 3 mii de lei și un furt eșuat

Condamnare definitivă pentru trei bărbați din Odobești, după o tâlhărie de unde au plecat cu 3.000 de lei și după un furt eșuat. Doi dintre bărbați, în vârstă acum de 20 de ani, abia fuseseră puși în libertate cu aproximativ o lună înainte de fapta de tâlhărie, faptă la care au fost instigați de cel de-al treilea inculpat. Din ce s-a reținut în rechizitoriu, acesta din urmă, în vârstă de 37 de ani, a fost cel care i-a și luat pe lângă el pe ceilalți doi inculpați, le-a permis să doarmă în mașina sa și i-a determinat să comită fapte penale în folosul lui.

Prima faptă, cea de tâlhărie, a fost comisă în martie 2021, victima acestora fiind un octogenar, peste care au intrat în casă cei doi tineri de 20 de ani. Cel de-al treilea a fost cel care i-a transportat cu mașina sa și, după ce a fost comisă tâlhăria, le-a asigurat scăparea. La câteva zile, în aprilie 2021, tot la pontul bărbatului de 37 de ani, cei doi tineri au intrat în curtea și casa altei persoane vătămate pentru a sustrage bunuri de valoare, însă au fost surprinși de aceasta și nu au reușit să își ducă planul până la capăt.

În timpul anchetei, tinerii de 20 de ani au recunoscut faptele, în vreme ce al treilea inculpat a susținut permanent că nu știa de planurile acestora, ci pur și simplu le-a asigurat transportul către cele două locații. Cu toate acestea, toți trei inculpații au fost condamnați la închisoare cu executare, pedeapsă care a rămas definitivă după ce judecătorii au respins apelul.

1. (…) condamnă pe inculpatul (…), la următoarele pedepse: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru tâlhărie calificată, (persoană vătămată …); 1 an închisoare pentru tentativă la furt calificat (persoană vătămată …). (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă de 1 an închisoare (respectiv 4 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă totală de 2 ani şi 10 luni închisoare. (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv, respectiv de la data de 21.04.2021 la zi.

2. (…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru tâlhărie calificată în formă continuată (2 acte materiale comise în dauna persoanelor vătămate …). Constată că inculpatul a fost liberat anticipat la data de 17.02.2021 din executarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie, cu un rest rămas neexecutat de 563 de zile. (…) majorează pedeapsa de 3 ani închisoare cu o pătrime din restul rămas neexecutat menţionat mai sus, calculat la data comiterii primului act material, respectiv 26.03.2021, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă totală de 3 ani şi 131 de zile închisoare. (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv, respectiv de la data de 21.04.2021 la zi.

3. (…) condamnă pe inculpatul (…) la următoarele pedepse: 3 ani şi 6 luni închisoare pentru instigare la tâlhărie calificată (persoană vătămată …); 1 an şi 6 luni închisoare pentru instigare la tentativă la furt calificat (persoană vătămată …). (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare (respectiv 6 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă totală de 4 ani închisoare. (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie. (…) deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii de 24 de ore, respectiv de la data de 10.05.2021, ora 14.50, până la data de 11.05.2021, ora 14.50. (…) admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…), şi obligă pe inculpaţii la plata, în solidar, a sumei de 3.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Ia act că persoana vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă pe inculpaţii (…) la plata sumei de câte 1.500 de lei de fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de câte 900 de lei de fiecare reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale)”, se arăta în sentința rămasă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?