Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Oferta educațională a Campusului Tehnic Brașov, prezentată la Ateneul din Focșani

Zeci elevi vrânceni au participat luni la prezentarea ofertei educaționale făcută de Campus Tehnic Brașov. Întâlnirea cu profesorii instituției școlare a avut loc la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani. Campus Tehnic Brașov s-a născut prin extinderea colaborării dintre două școli cu renume: Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”. Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov este prima școală profesională de stat în sistem dual din România, creată după model german. 

La eveniment a fost prezent deputatul PSD de Vrancea Laurențiu Marin care le-a vorbit tinerilor despre importanța unei meserii și avantajele acestui învățământ profesional dual pentru viitorul lor. Deputatul speră ca acest model de succes să fie implementat și în Vrancea în baza unor parteneriate între firme și unități de învățământ din județ. „Meseria este brățară de aur, spune o veche vorbă românească, o zicală a cărui înțeles s-a cam pierdut în zilele noastre. Diferența în cariera profesională o fac calificarea, munca specializată și maximizarea randamentului profesional. Un om care se poate lăuda că are în mână o meserie este cu adevărat câștigat deoarece întotdeauna își va găsi locul atât în societate, în familie dar și în piața forței de muncă. Noi, cei de la PSD, am susținut întotdeauna sistemul de învățământ profesional și am crezut întotdeauna că tinerii calificați vor aduce diferența de abordare, plusul valoare de care economia României are nevoie. Sper ca acest eveniment să arate imensele beneficii ale sistemului de învățământ profesional și să trezească interes și din partea companiilor vrâncene în susținerea învățământului profesional. Sper ca nu peste mult timp să am onoarea de fi invitat să vorbesc în cadrul unui eveniment similar organizat, de ce nu, de un mare angajator vrâncean care își dorește să ofere tinerilor șansa de a învăța o meserie și de a munci aici, în Vrancea, la noi acasă“, a spus deputatul Laurențiu Marin. 

Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov oferă elevilor formare profesională de calitate sub îndrumarea atentă și cu implicarea directă a companiilor dar și susținere materială indirectă – prin preluarea cheltuielilor de cazare și masă, de abonament la servicii medicale, de transport și masă pe perioada efectuării practicii profesionale în firmele partenere, etc. Tinerii invață meserii tehnice căutate pe piața muncii, în condițiile cele mai moderne și performante. Ca urmare a colaborării cu AHK – Camera de Comerț si Industrie Româno-Germană, calificarea profesională a elevilor este certificată și de AHK și recunoscută la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?