Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ceartă în Consiliul Local la suplimentarea bugetului pentru proiectul de prevenire și reducere a consumului de droguri “Eu, tu, noi, liberi!”

Consilierii PNL-USR au refuzat să discute în ședința Consiliului Local Focșani o suplimentare a bugetului pentru proiectul de prevenire și reducere a consumului de substanțe psihoactive “Eu, tu, noi, liberi!” în judeţul Vrancea. Proiectul se derulează în perioada aprilie-iunie în cele 22 de licee din județul Vrancea, clasele IX-XII și cuprinde evenimente sportive, artistice și sesiuni de comunicări interactive între echipele de psihologi ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași împreună cu serviciile de specialitate din cadrul IPJ Vrancea – Biroul Siguranța Școlară și elevi în cadrul a 333 ore de dirigenție. Pe lista de parteneri ai proiectului se află Consiliul Județean cu o finanțare de 228,5 mii lei, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani cu 110 mii lei și Asociația Gentlemen Bikers cu 95 mii lei. Solicitarea de suplimentare a bugetului alocat inițial de către Ateneul Popular a fost făcută în data de 27 aprilie. Suma suplimentară era de 75 mii lei, din care 25 mii lei erau asigurați de Asociația Gentlemen Bikers. Practic, Ateneul Popular urma să mai aloce 50 mii lei, bani care erau redistribuiți de la alte evenimente din acest an. Inițial, proiectul de hotărâre a obținut avizul comisiei de buget finanțe, care a avut loc înainte de ședința Consiliului Local. Ulterior, consilierii PNL-USR nu au fost de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței. Motivarea oficială a fost că nu au avut timp să studieze proiectul de hotărâre, care a fost trimis prea târziu către consilierii locali. O explicație penibilă deoarece înainte cu jumătate de oră votau avizul favorabil pentru același proiect.

Într-un mesaj către membrii Asociației The Gentlemen Bikers, primarul Cristi Misăilă a arătat că este regretabil ce s-a întâmplat în ședința Consiliului Local Focșani : „Este trist să vezi că reprezentanții USR, partid care se bate cu cărămida în piept că reprezintă societatea civilă liberă și democratică, v-au refuzat dreptul de a organiza proiectul de luptă împotriva drogurilor așa cum l-ați gândit dumneavoastră ! Este la fel de regretabil că reprezentantul asociației dumneavoastră nu a fost lăsat să vorbească și să își susțină punctul de vedere! Știam că domnul Liviu Macovei este la rândul său biker și, măcar din solidaritate, cred că ar fi trebuit să dea cuvântul colegului dumneavoastră!Sunt absolut convins că timpul le va rezolva pe toate, mai ales că orgoliile și lupta aceasta politică din Consiliul Local Focșani are și darul de a arăta tuturor cetățenilor din Municipiul Focșani cum gândesc cei pe care ei i-au delegat să le reprezinte interesele. Asociația ”The Gentlemen Bikers” a avut inițiativa realizării, alături de Consiliul Județean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, ISJ Vrancea, IPJ Vrancea și Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași un proiect prin care copiii și părinții din tot județul să conștientizeze riscul consumului de droguri! Consumul de droguri este un pericol la care toți copiii noștri sunt expuși și cred că o inițiativă privată în această direcție este mai mult decât binevenită! Oricum este mai de impact decât orice politică publică implementată până în prezent! Pe lângă faptul că ați gândit proiectul, voi, cei din Asociația ”The Gentlemen Bikers”, aveți și o contribuție financiară importantă în acest proiect! Vremurile au făcut să mai fie nevoie de o sumă de bani, pe care consilierii locali nici măcar nu au vrut să o ia în calcul, considerând nevoile acestea drept o risipă a banului public. Atât s-a putut! Însă, voi, dragi membrii ai asociației, sunteți tare faini! Ideile și proiectele voastre sunt faine! Focșănenii sunt faini! Politica nu e faină!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?