Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Vintileasca. Școala „Regina Maria“ va fi reabilitată

Autoritățile locale din comuna Vintileasca au demarat un amplu proiect de reabilitare a Școlii „Regina Maria“ din localitate. Este vorba despre proiectul „Reabilitare școală gimnazială „Regina Maria“, Corp A și B, sat Vintileasca, com. Vintileasca, jud.Vrancea“, iar lucrările vor fi realizate de societatea PIF&LMS COMPANY SRL. Valoarea lucrărilor este de 2,6 milioane de lei, fără TVA. 

Pentru realizarea acestui obiectiv, cu respectarea normelor de igienă, sănătate și securitate la incendiu, sunt necesare următoarele modificări: Școală Corp A: recompartimentarea spațiului pentru materiale de curățenie și crearea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; mărirea golurilor de uși din zona grupurilor sanitare pentru băieți, fete, profesori; reorganizarea spațiului la grupul sanitar pentru profesori; înlocuirea și suplinirea numărului de lavoare la grupul sanitar pentru fete respectiv pentru băieți; înlocuirea pardoselilor existente cu pardoseală din covor pvc în sălile de clasă, parchet la birou secretariat și secretariat și gresie pe holuri și în grupurile sanitare; înlocuirea șarpantei, învelitorii și a planșeului de lemn; placarea cu gips carton rezistent la foc a tavanului școlii și la tavanul camerei centralei termice; ignifugarea tuturor elementelor din lemn ale noii șarpante. De asemenea, se propune înlocuirea chepengului de acces în pod din hol cu chepeng rezistent la foc.

În Corpul B al Școlii „Regina Maria“ se vor efectua următoarele lucrări: recompartimentarea sălii de clasa 1 și mutarea spațiului pentru lapte și corn; crearea unei căi de acces din hol către zona fostului spațiu de corn și lapte și mărirea golului de ușa din 90 cm în 1,50 cm.; eliminarea tâmplăriei existente  și crearea ușii către exterior și implicit a două trepte de preluare a fluxului;  înlocuirea pardoselilor existente cu pardoseală din covor pvc în sălile de clasa, parchet la cancelarie și muzeu și gresie pe holuri; înlocuirea șarpantei, învelitorii și a planșeului de lemn; placarea cu gips carton rezistent la foc a tavanului școlii și la tavanul camerei centralei termice; ignifugarea tuturor elementelor din lemn ale noii șarpante.

Primăria Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Construire baza sportivă TIP 2 încălzire electrică, sat Vintileasca, comuna Vintileasca, județul Vrancea”, dar și cel privind „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca, județul Vrancea“. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?