Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

A fost stabilit calendarul examenului de Bacalaureat din 2017! Surprize în sesiunea a doua


Calendarul privind desfășurarea examenului de bacalaureat în 2017 a fost publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea. Astfel, candidații se pot înscrie la examen în perioada 22-26 mai 2017, iar absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor finaliza cursurile pe data de 26 mai. În zilele de 6 și 7 iunie 2017 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în zilele de 9, 12 și 13 iunie evaluarea competențelor digitale. Competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională vor fi evaluate în perioada 14 – 16 iunie 2017. Probele scrise încep în data de 26 iunie, cu limba și literatura română, iar pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 30 iunie să fie susținută proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, când vor fi depuse și eventualele contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.
Și în 2017 vor fi două sesiuni de bacalaureat, sesiunea august – septembrie debutând cu înscrierea candidaților în perioada 11 – 14 iulie. În ziua de 27 iulie se vor putea înscrie la examen candidații care au promovat examenele de corigențe. Spre deosebire de anii anteriori, candidații vor  susține mai întâi probele scrise și apoi pe cele de evaluare a competențelor. Proba scrisă la limba română va fi susținută pe 21 august, pe 23 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august proba la alegere a profilului și specializării. În zilele de 25 și 28 august are loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în zilele de 29 și 30 august are loc evaluarea competențelor digitale, iar pe 30 și 31 august evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Pe 1 septembrie vor fi afișate primele rezultate, zi în care vor fi depuse și eventualele contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 2 – 5 septembrie 2017, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.
„La solicitarea comisiilor de bacalaureat județene/a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba în situații excepționale prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor”, se arată pe site-ul ISJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?