Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Bacul de toamnă, la final


Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, continuă astăzi cu ultima probă scrisă. În funcție de preferințe, absolvenții vor fi testați la mai multe materii, respectiv fizică, chimie, biologie, informatică, psihologie, economie sau filozofie. „Îi rugăm pe candidați să nu intre în sălile de examinare cu telefoane mobile sau alte mijloace ce pot conduce la rezolvarea subiectelor. În cazul în care vor fi prinși cu acestea asupra lor, vor fi eliminați din examen, chiar dacă materialele sau telefoanele nu au fost folosite. Chiar și în cazul în care telefonul era închis”, a spus inspectorul școlar Ion          Ionașcu.
În Vrancea examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, este susținut de 1.758 candidați. În prima sesiune au fost respinși 1.877 absolvenți, promovabilitatea fiind de numai 39,90%.

Camere video în funcțiune
 
Camerele de supraveghere video vor fi funcționale pe toată durata examenului, așa că absolvenții de liceu care nu s-au pregătit foarte bine, ar face bine să scrie pe foaie doar ce știu și să evite să se inspire din orice altă sursă, pentru că riscă să fie eliminați din sala de examen. Absolvenții prinși la copiat vor mai putea susține examenul de Bacalaureat abia în sesiunea din vară a anului 2013. În plus, toate examenele susținute până la eliminare sunt anulate. La proba de luni, respectiv Limba și literatura română -scris, patru candidați au fost eliminați din examen deoarece au fost prinși copiind sau încercând să copieze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?