Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

FOTO: Fotbal amical – Focșănenii arată că sunt pregătiți pentru sezonul de primăvară!

CSM Focșani 2007 – ACSM Ceahlăul Piatra Neamț 2-0 (2-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Manu, Săpunaru, Taciuc, Dascălu – Rogoveanu – Băciuț. Au intrat ăn repriza a doua: Preda, Predoiu, Stoica, Lemac, Gurău, Dănilă, Dobrescu, Damach, Radu.

Antrenori, Marius Bratu, principal, Octavian Bucătaru, secund

Ceahlăul Piatra Neamț: Barna – Moroșanu, Jalbă, Ursu, Sincu – Toma, Matei, Cătălin Ștefănescu, Vîlea – Nemțanu, Vanik. Rezerve: Chelaru, Ichim, Istrati, Anton, Juncu, Scoarșă, Alexandru Ștefănescu, Asabni, Yahaya.

Antrenori, Florentin Petre, principal, Valentin Avădanei, secund.

CSM Focșani 2007 și Ceahlăul Piatra Neamț s-au întâlnit pentru a doua oară în zece zile într-o partidă de pregătire. Primul joc a fost la Piatra Neamț, pe teren sintetic, și s-a terminat la egalitate, 2-2. Sâmbătă, 26 februarie, în meciul care a început la ora 13:00, pe stadionul Milcovul, focșănenii s-au impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Până în minutul 20, formațiile au avut perioade cu posesie aproximativ egală, fără a crea pericol la poarta adversarilor. Apoi, gazdele au pus stăpânire pe joc și în minutul 23, au fost aproape de gol: Juncănaru a centrat de pe dreapta, din careu Băciuț a reluat cu capul, însă Barna a respins. În minutul 25, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, Bratu a șutat pe jos în dreapta portarulului lângă stâlp și mingea s-a dus în plasă, pe lângă zidul nemțenilor. În minutul 29, Taciuc a centrat în mijlocul careului de unde Rogoveanu a reluat, mingea a lovit un fundaș și oaspeții au scăpat fără un nou gol. S-a întâmplat să-l primeasacă peste un minut când Taciuc a bătut la bara a doua un corner de pe stânga atacului focșănenilor, Bratu a recentrat și, din careu, Dascălu a lovit cu capul pentru 2-0! Până la pauză, nu a fost nimic relevant ca situație periculoasă la vreuna dintre porți.

Repriza a doua, cu multele schimbări de formulă de joc a fost echilibrată, situațiile din care putea fi înscris golul aparținând gazdelor: în minutul 54, Manu a scăpat singur spre careul oaspeților, însă și-a prelungit mai mult decât trebuia mingea care a fost blocată de portarul Ceahlăului. În minutul 56, Dascălu a avansat pe stânga în zonă liberă de unde avea posibilitatea unui șut în cross sau a unei centrări pentru vârf în mijlocul careului. A ales a treia variantă – centrare lungă până la marginea din dreapta a terenului unde nu era nici un coechipier. Până la final, principalul eveniment a fost revenirea pe teren, pentru 20 de minute a lui Brian Lemac, refăcut parțial după grava accidentare din perioada de pregătire dinaintea campionatului, din întâlnirea cu Viitorul Ianca, tot de pe Milcovul. Brian mi-a spus că se simte bine și că încearcă să intre treptat în ritm, dar că mai mult de 15-20 de minute nu poate duce în acest moment. Este de apreciat că Marius Bratu i-a dat minute pentru reacomodarea cu echipa, cu efortul, cu atmosfera din teren care să-i dea un tonus bun valorosului vârf de atac.

Ca observație generală despre meciul de sâmbătă: echipa s-a apărat bine, a închis căile de pătrundere a adversarilor spre poartă, a construit – parcă mai puțin limpede decât în alte jocuri, și-a creat ocazii de gol dintre care a valorificat două. CSM 2007 pare pregătită pentru ceea ce a mai rămas de jucat din sezonul 2021-2022!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?