Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

A murit colonelul (r.) Titi Dochia, cel care a coordonat intervențiile la exploziile din 2004

Colonelul (r.) Titi Dochia s-a stins astăzi din viață. Fost purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Salighyˮ al judeţului Vrancea, Titi Dochia a coordonat intervențiile la exploziile din 2004, de la Gugești, când patru vagoane încărcate cu benzină au luat foc, și de la Odobești, la un depozit ilegal de îmbuteliere a diluanților. La accidentul feroviar de la Gugești, pentru stingerea incendiului au intervenit 42 de militari în termen și 25 de ofițeri și subofițeri. Aceștia au fost premiați în acel an de Consiliul Judeţean Vrancea.

Tristul anunţ privind trecerea la cele veșnice a colonelului (r.) Titi Dochia a fost postat de Ștefan Vasilache pe pagina sa de Facebook: „Col. (r.) Dochia Titu, fost ofiţer la I.S.U. Vrancea, a decedat astăzi dimineaţă în urma unui atac cerebral. Să-i fie ţărâna uşoară! Era promoţia 1978 a Școlii de Ofiţeri «N. Bălcescu» – Sibiuˮ. Postarea a adunat zeci de reacţii şi comentarii: „Dumnezeu să-l ierte şi să-i dăruiască pace, linişte şi odihnă veşnică în Împărăţia Sa! Condoleanţe familiei îndurerate!ˮ, „Lumină veşnică!ˮ, „Dumnezeu să-i odihnească trupul şi sufletul!ˮ, „Odihnă binecuvântată!ˮ, „Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei!ˮ, „Dumnezeu să-i călăuizească drumul spre lumină!ˮ, sunt doar câteva dintre comentariile postate de cei care au vrut să-i aducă un omagiu lui Titi Dochia.

Conform surselor noastre, din 2006 şi până la ieşirea la pensie, col. (r.) Titi Dochia a fost atât şef centru operaţional, cât şi purtător de cuvânt al ISU  Vrancea. În 2015, profesoara de chimie Maria Dochia, soţia col. (r.) Titi Dochia a murit din cauza unei boli incurabile, lăsând în inima colonelului o durere imensă. Cei doi au împreună un fiu stabilit la Bucureşti.

În ultimii ani, col. (r.) Titi Dochia avea grijă de câinii şi pisicile fără stăpâni cărora le oferea mâncare. Fire blândă şi discretă, col. (r.) Titi Dochia nu ezita să ofere ajutorul atunci când îi era solicitat. De acum înainte, col. (r.) Dochia îşi va dormi somnul veşnic alături de cea care i-a fost soţie, lăsând în urmă multe amintiri frumoase celor care l-au cunoscut.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanţe familiei şi cunoscuţilor! Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?