Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fotbal – Seniorii Focșaniului stau în izolare/carantină în această săptămână!

Echipa de Liga a III-a a CSM Focșani 2007 nu a făcut antrenamente începând de luni, după ce doi jucători au avut rezultat Covid pozitiv la testul făcut de întregul lot sâmbătă, 22 ianuarie. ”În lot sunt trei jucători nevaccinați antiCovid. Doi dintre aceștia au ieșit pozitiv și au intrat în izolare. Pentru că, prin forța împrejurărilor, toți au fost contacți, întreg lotul a intrat în carantină. Cei vaccinați – și neinfectați -vor ieși din carantină la sfârșitul săptămânii, iar de luni vom relua antrenamentele, urmând ca marți, 1 februarie, să plecăm în cantonament la Poiana Brașov. Am preferat să renunțăm la o săptămână de pregătire pentru a ne putea continua apoi, fără griji din cauza Covid, antrenamentele”, mi-a spus managerul Mircea Lazăr.

CSM Focșani 2007 a început la 17 ianuarie pregătirea pentru reluarea campionatului Ligii a III-a, programată pentru 12 martie, atunci când va juca în deplasare cu Metalul Buzău. Până atunci, tehnicienii echipei împreună cu jucătorii pot recupera ceea ce au pierdut din pregătire în săptămâna de izolare/carantină 24-29 ianuarie.

Notă: Conform Hotărârii de Guvern, HG nr. 34, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, carantina se instituie pentru persoanele care nu sunt infectate cu virusul Sars-Cov-2, dar sunt în una din două situații: sosesc în România din alte state sau sunt contact direct cu o persoană infectată; pentru pacienții declarati vindecați de COVID-19 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data recoltării primului test pozitiv pentru persoanele nevaccinate și 7 zile de la data recoltării primului test pozitiv pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală în perioada ultimelor 180 de zile, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învățământ etc.) nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?