Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

CNSU: Cursuri cu prezenţă fizică, în funcţie de rata de ocupare judeţeană a paturilor COVID

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis ca în baza unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19.

Astfel, prin HCNSU nr.3/2022 s-a aprobat abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19.

Pe de altă parte, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, joi, printr-o nouă hotărâre, transferul a 11 construcţii uşoare pentru organizarea unor puncte de triaj epidemiologic în spitalele din judeţele Arad, Hunedoara, Teleorman şi Timiş. Astfel, prin HCNSU nr. 3/2022 s-a dispus scoaterea de la rezervele de stat a 11 construcţii uşoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observaţional/epidemiologic la unităţile spitaliceşti din judeţele Arad, Hunedoara, Teleorman şi Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?