Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cine controlează numirile în funcțiile de conducere din unitățile de învățământ din Focșani?

Se merge pe aceeași linie cunoscută și practicată fără jenă de aleșii PNL și USR din Consiliul Local Focșani în ceea ce privește controlul asupra numirilor în funcții de conducere la unitățile de învățământ din municipiu. Au mai rămas doar câteva funcții libere, însă, pe principiul „mai bine să fie decât să lipsească”, majoritarii din CL Focșani și-au impus din nou doar proprii consilieri care să facă parte din comisia de evaluare a probei de interviu pentru ocuparea funcției de director la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, director adjunct la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, director adjunct la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și director adjunct la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”. 

Aceasta în condițiile în care și grupul PSD a făcut propuneri pentru aproape toate proiectele – mai puțin la cel care viza funcția de conducere la „Traian Vuia” Focșani, în condițiile în care directorul acestei unități, Luminița Balaban, este consilier local social democrat. Bine, și Cristian Zîrnă din PNL a reușit să își găsească un job aici grație partidului care crede în abilitățile sale, așa că social democratul Radu Nițu a opinat că în această situație ar trebui numite în comisie reprezentantele din USR, însă sugestia nici măcar nu a fost luată în seamă. 

Au fost și ceva contre pe subiect, în momentul în care consilierul Georgian Mocanu le-a atras atenția colegilor de vizavi că și grupul PSD are profesori în CL Focșani, astfel că nu ar trebui monopolizate numirile doar din interiorul grupului majoritar format din PNL și USR. Nu a contat, pentru că viceprimarul Alexandra Tătaru, președinte de ședință, a vorbit pe același ton cu care probabil iniția elevii în diferite taine și a spus că ar trebui propus Guvernului „să interzică politizarea acestui sistem”. 

Ar mai fi de spus și că liberalul Costel Bîrsan a punctat că, în trecut, doar PSD a avut consilieri care au făcut parte din comisiile de evaluare, și cam asta este, așa le trebuie. Numai că, așa cum a explicat Georgian Mocanu, doar din 2021 există această prevedere, așa că… ce să mai spunem? Fără prea multe comentarii în plus, viitorii directori/ directori adjuncți vor fi evaluați de: Livia Marcu – membru titular, Liviu Macovei – membru supleant (la „Adrian Păunescu”), Corneliu Gheoca – titular, Alexandra Tătaru – supleant (la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”), Livia Marcu – titular, Victor Dumitru – supleant (la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”) și Ana Maria Dimitriu – titular, Victor Dumitru – supleant (la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?