Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO și FOTO! E oficial! Liceul de Artă se mută în clădirea nouă de lângă ISJ Vrancea

Primarul Cristi Misăilă și conducerea Liceului de Artă din Focșani au semnat astăzi documentele de predare-primire a clădirii în care va funcționa unitatea de învățământ, începând cu luna ianuarie 2022. Imobilul de pe strada Cernei a fost finalizat, iar înainte de Crăciun a fost realizat procesul verbal de recepție a investiției și de inventariere a bunurilor din clădirea care va fi preluată de Liceul de Artă.

Primarul Cristi Misăilă a anunțat deja că elevii Liceului de Artă vor merge în 2022 în noul sediu al liceului. Clădirea cu două etaje are 12 săli de clasă, cabinet desene, cabinet limbi străine, cabinet informatică, bibliotecă. „Primarul Cristi Valentin Misăilă a semnat vineri, 31 decembrie 2021, protocolul de predare-primire prin care clădirea cu 12 săli de clasă de pe strada Dornei nr. 5 este dată în folosință Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu”, Focșani. Noul sediu se compune din 2 corpuri de clădire cu suprafața utilă de 952.38 mp, respectiv 1009.92 mp, cu 12 săli de clasă, laboratoare, grupuri sanitare, o cancelarie, un cabinet medical și birouri administrative.  «Sper că anul 2022 va fi un an plin de bucurii pentru dumneavoastră. Noi am urmărit lucrările și felicit constructorul pentru calitatea acestora și pentru implicare. Sper ca de pe data de 17 ianuarie, din Semestrul II elevii să învețe în noul sediu», a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.
Pe lângă lucrările la clădirea Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu”, Primăria Municipiului Focșani a finanțat și dotarea cu mobilier școlar a noului sediu unde vor învăța peste 650 de elevi.
Lucrările la această clădire au început în anul 1997 ocazie cu care a fost finalizat doar sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, lucrările la corpul de școală fiind sistate în 1998. Procedurile administrative pentru finalizarea clădirii au fost reluate în 2018 când s-a obținut și o finanțare de 700.000 lei prin PNDL.
Contractul de execuție al lucrărilor a fost semnat pe data de 17.12. 2019, iar în primăvara anului 2020 au reînceput, efectiv, lucrările. De remarcat este și faptul că în vara anului 2020, șase profesori şi doi elevi de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focşani au realizat o mascotă a unităţii de învăţământ din mozaic, pe care au montat-o pe noul sediu al şcolii. Lucrările la noul sediu al Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu” au costat aproximativ 4 milioane lei”, a anunțat pe facebook Primăria Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?