Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Grindă” explică traficul de influență! „Toată lumea în orașul Focșani discuta că feciorul ministrului Ștefan este drogat”, iar el de fapt „era parcat de fiecare dată”

Situația nu e tocmai roz în ograda deputatului fost PNL Ion Ștefan „Grindă”, după tot circul pe care l-a făcut, pentru că poate, la Prefectura Vrancea, unde a chemat șefii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru ca aceștia să dea seamă cu privire la îndrăzneala de a-i opri fiul în trafic. Acum, numele lui „Grindă” –  cel din buletin, firește – ar fi scris frumos pe coperta unui dosar penal, în urma anchetei făcute de corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne în Vrancea. Procurorii fac cercetări pentru a stabili dacă fostul prefect liberal de Vrancea, Gheorghiță Berbece, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu, iar deputatul Ion Ștefan pe cea de ultraj.

Faptele sunt următoarele: duminică, pe 21 noiembrie, „Grindă” i-ar fi cerut pe atunci prefectului Berbece să-i convoace de urgență pe șefii poliției: comisarul șef Remus Nica, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, și pe comisarul șef Alexandru Cara, șeful Poliției Municipiului Focșani. Așa că Berbece s-a conformat și a organizat o întâlnire „de lucru”, iar cei doi comisari-șefi au aflat la fața locului că ședința nu era una oficială, ci fuseseră chemați să răspundă la câteva întrebări.

Ceea ce, aseară, „Grindă” a și recunoscut. Ba chiar a dat mai multe din casă. Gureș cum îl știm, a explicat, peste tot unde a avut loc, că da, a făcut trafic de influență, dar nu a fost chiar așa de… . Spre exemplu, la Antena 3, unde a spus că fiul său a fost legitimat de trei ori în calitate de șofer. Nu chiar ca șofer, pentru că era parcat de fiecare dată. Firește, fostul ministru al Dezvoltării a fost coerent și a spus doar adevărul, inclusiv că fiul său, în vârstă de 24 de ani, are permis de la… 7 ani! Da, am discutat cu prefectul, am discutat cu comandantul Poliției, am discutat cu toată lumea. Nu am cerut la nimeni nici socoteală, nici nu am luat pe nimeni… nu am pus această întrebare. (..) Eu am cerut doar să-mi spună despre ce este vorba. Nu este normal ca un cetățean de 24 de ani, angajat, care circulă cu o mașină de 17 ani în același oraș, nu este din Ucraina, nu este din Cecenia, e cetățean al orașului Focșani, să fie legitimat (…) de trei ori într-o săptămână, a explicat ofuscat Ion Ștefan pentru sursa citată, încercând de mai multe ori să își lămurească situația. Pentru noi era clară, dar, după cum spune însuși fostul ministru al Dezvoltării: cum a auzit că se zvonea că fiul său era drogat, cum a început să dea telefoane. Eram profund îngrijorat. (…) În săptămâna în care a fost votat Guvernul Ciucă, un reprezentant al familiei mele a fost legitimat de trei ori într-o săptămână. Nu l-am întrebat pe prefect, am povestit. Ultima întâmplare a avut loc sâmbătă seara, unde feciorul meu a fost cu… în ziua de luni, după o săptămână de la evenimente, toată lumea în orașul Focșani discuta că feciorul ministrului Ștefan este drogat. Eu când am auzit lucrul ăsta, am discutat cu mai mulți oameni, cu mai mulți prieteni, inclusiv cu prefectul, inclusiv cu comandantul Poliției și așa mai departe.

Ați înțeles, da? În cazul în care, Doamne ferește, auziți că vreun copil al dumneavoastră se droghează, un parlamentar al României consideră absolut firesc să dați telefoane prefectului, șefului poliției „și așa mai departe, să vă lămurească situația, domnule! Orice, numai să nu vorbiți cu propria progenitură în legătură cu apucăturile nesănătoase pe care se aude în oraș că le are! Deși el nu le are, desigur!

Dacă e să îi întrebăm pe cei care soluționează spețe de acest gen, am afla că mulți dintre cei prinși băuți sau drogați la volan mai au o anumită scuză: n-am condus, vere, mă aeriseam lângă mașină! Bineînțeles, nu e cazul fiului cel mare al lui „Grindă”, despre care chiar tatăl zice că ar fi bârfit de gura târgului ca fiind un iubitor de „făină”. Și nu pentru gătit plăcințele sau… minciunele. Ca un tată responsabil, ba chiar ca un adult responsabil ce se află, „Grindă” vorbește despre droguri în ograda sa.

Potrivit propriilor declarații de la Realitatea.net, în emisiunea Prime Time News: S-a primit un apel, la 112, că un grup de drogați se află în mașina mea, cu care circul de 17 ani, și că a fost depistat un profund miros de droguri în mașină. Au ajuns pe Strada Cotești, mașina era parcată, la volan era fiul meu. Nu a fost oprit în trafic. Practic, mulți șoferi o „ard” în mașini, cu motorul oprit, de dragul aerului curat. Dar nu conduc. Oameni răi, a mai explicat ministrul „Grindă”, care consideră că totul este doar o răzbunare la adresa sa, în condițiile în care fix în acea perioadă, dar fix, Ministerul de Interne, în săptămâna în care a fost votat Guvernul Ciucă, a legitimat de 3 ori un cetățean din orașul Focșani. Ei, dacă era un copil obișnuit, un cetățean obișnuit, era ok. Dar să fie feciorul său oprit pe stradă, așa ceva este i.m.p.a.r.d.o.n.a.b.i.l.. și nu poate fi trecut cu vederea.

Și, chiar dacă inițial transpirase doar informația că micuțul Ștefan a fost legitimat și atât, se dovedește că ceea ce cum am scris noi la acea dată era adevărul, anume că drumurile au dus la… spital! Sâmbătă seara, din nou un apel la 112, prin care se semnalează că aceeași mașină circulă în zig-zag pe Bulevardul Independenței. Mașina nu a fost pe acest bulevard, în acea seară. Fiul meu a făcut dreapta pe Strada Odobești, în fața lui era un microbuz, a venit și mașina de poliție în spatele său, a facut stânga pe altă stradă, plină de gropi, poliția l-a urmat. I-au pus etilotest, a ieșit negativ. (…) după 40 de minute au mers la spital. I-au luat analize, au ieșit negative, a mai spus al nostru „Grindă” la Realitatea.net.

Săraca familie bogată în dragoste, pace, înțelegere și comportament exemplar. Păi vă dați seama ce abuzuri? Și nu, nu vă imaginați că doar Ion Ștefan o „trage” politic. Nu, și alți parlamentari de Vrancea ar fi pățit-o, fiind exercitate presiuni, zice dumnealui: Alți 3 parlamentari de dreapta din Vrancea au pățit la fel cu copiii lor”. Păi să vedem câți alți parlamentari de dreapta are Vrancea. Ar fi fix trei: deputații „Grindă” și Ionel Dancă, plus senatorul Raluca Ioan. „Apatridul” Ionel Dancă nici nu locuiește în Vrancea, o fi pățit-o la limita de județ cu unul din cei patru copii ai săi. Iar la doamna senator nici nu știm ce să spunem, dat fiind că dumneaei e în echipa câștigătoare Cîțu și locuiește în București, unde și profesează, ca medic. Cine să exercite presiuni? Deși nu poți niciodată fi sigur, poate și unul dintre cei doi copii ai domniei sale or fi fost „abuzați” prin legitimare de poliția din Vrancea.

Ei, dar „Grindă” a continuat cu delirul, punctând că a vorbit chiar cu polițistul care îl trăsese pe lumina ochilor săi pe dreapta. Mă rog, nu îl trăsese, dat fiind că „cel mic” mai are obiceiul de a se plimba cu mașina, dar numai cu motorul oprit. Pentru tot omul de rând, e cam greu să întrebe un polițist de ce a legitimat pe cineva. Pentru că nu poți interveni să afli date din dosare decât cel mult dacă ești tu vizat. Sau cel vizat, copilul în speță, ar fi minor. Sau ar fi avea vreo problemă, certificată de vreun document, ceva, astfel încât să reiasă că nu ar fi stăpân pe faptele sale. Expertiză psihiatrică se numește. Și sperăm să nu fie cazul.

Una peste alta, „Grindă” nu a intervenit pe lângă cineva, doamne ferește. Doar că, potrivit propriilor declarații, a vorbit cu mai multe persoane amical. Pur întâmplător, era vorba și despre șefi ai IPJ Vrancea. Toți o facem, până la urmă. L-am rugat pe polițist să-mi spună despre ce este vorba, pentru că întregul oraș vorbea despre acest caz. Atunci, mi-a spus că este dosarul închis și că e bine că nu au ieșit teste pozitive. Nu cred că doar poliția este pe urmele mele. Toate aceste lucuri se petreceau în perioada formării noului guvern, atunci când eu am deciz să renunț la calitatea de membru PNL, a mai declarat Ion Ștefan în emisiunea Prime Time News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?