Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Atletism – Claudia Prisecaru, încă un an foarte bun!

Claudia Prisecaru este un nume de referință în atletismul din România. Cea mai bună sportivă a Vrancei în trei ani anteriori lui 2020 și în anul 2021. Este campioană a României sau medaliată de la junioare mici, trecând prin toate categoriile de vârstă, până la senioare, inclusiv. Are în portofoliul ei de atletă excepțională medalii la Campionatele Europene – la tineret este medaliată cu bronz european la 3000 metri obstacole în 2019, la multe ediții ale Campionatelor Balcanice. Este în topul scurt al alergătoarelor din România pe distanțe de 1500 metri, 3000 metri, 3000 metri obstacole, 5000 metri la toate având la un moment dat titluri de campioană, în sală ori în aer liber.

După un 2020 cu accidentare și, practic, fără concursuri pe distanțe lungi, dar cu un lung an de muncă grea – alergări pe stadionul Milcovul, în Crângul Petrești sau în bazele de cantonament, a urmat un 2021 cu rezultate foarte bune. Un an început cu concursuri în Ungaria și încheiat cu Campionatul European de Cros de la Dublin, în Irlanda. Un an cu la fel de multă muncă sub îndrumarea profesorului și antrenorului federal Cristian Orza și în care și-a îmbunătățit în serie recordurile personale. Semn al creșterii de formă și valoare, concretizată în: locul 2 la 3000 metri – Campionatul Național de sală, București, 5-6 februarie; locul 1 la 3000 metri și locul 2 la 3000 metri obstacole – Campionatul Național aer liber, 4-5 iunie Cluj Napoca; locul 2 la Campionatul Național de cros, 16 octombrie Botoșani; locul 4 la 3000 metri la Campionatul Balcanic de sală, 20 februarie, Istanbul; locul 6 cu echipa României la Campionatul European, Liga I, 19 iunie, Cluj-Napoca; locul 3 la 3000 metri obstacole la Campionatul Balcanic, Belgrad, 26 iunie; locul 9 cu echipa României la Campionatul European de cros de la Dublin. Sunt doar rezultatele din concursurile oficiale și pe care și le dorește îmbunătățite în anul ce vine când, în afara campionatelor naționale și Cupa României pe distanțele pe care este consacrată, vor fi Campionatul Mondial de seniori, Jocurile Mondiale Universitare, Campionatul European de seniori, Jocurile Mondiale ale Francofoniei.

Ieri (n.r. miercuri), Claudia Prisecaru alerga pe pista din jurul terenurilor de antrenament ale Stadionului Milcovul, tură după tură, până când cronometrul de la mînă i-a spus că-i destul. Alerga aparent fără efort, uneori, toată un zâmbet, alteori gândind parcă la viitoarele competiții! Vacanță de mare sportivă și campioană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?