Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Prefectul Berbece a fost demis

Prefectul liberal Gheorghiță Berbece a fost demis în ședința de guvern din această după amiază. Potrivit hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că în această după amiază a fost decisă eliberarea din funcție a prefecților din Dâmbovița și Vrancea. Conducerea Instituției Prefectului va fi asigurată în perioada următoare de către subprefecții celor două județe. În Vrancea, funcția de subprefect este ocupată de Claudia Serafimciuc, numită tot de PNL, ca și prefectul demis, Gheorghiță Berbece.

Reamintim că propunerea PSD pentru noul prefect al județului Vrancea este omul de afaceri și președinte al PSD Adjud, Victor Roman. În Vrancea, PSD propune prefectul județului, conform unei decizii a coaliției de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR. Nominalizarea omului de afaceri Victor Roman pentru postul de prefect al județului a fost aprobată în cadrul unei ședințe a organizației PSD Vrancea la care au participat majoritatea aleșilor, respectiv consilieri județeni, primari și parlamentari social democrați. Decizia de a-l desemna pe Victor Roman pentru a prelua funcția de prefect a fost luată cu unanimitate de voturi.

Victor Roman s-a născut la data de 1 noiembrie 1959, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Universitatea George Bacovia din Bacău, în anul 2004, fiind licențiat în drept. În anul 2009 a absolvit master în management financiar, tot la Universitatea George Bacovia, Bacău. În anul 2009 a absolvit cursurile de master, specializarea științe penale, în cadrul Universității “Danubius” Galați.
În ceea ce privește activitatea politică, Victor Roman este membru al PSD și vicepreședinte al PSD Vrancea din 2004 și pâna în prezent, fiind responsabil cu zona de nord a județului. În perioada 2004-2012 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea, iar în prezent, deține și funcția de vicepreședinte al PSD Vrancea.
În perioada 2012-2016 a fost deputat în Parlamentul României, fiind vicepreședinte al comisiei juridice de disciplină și imunități din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?