Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Tânăr din Nistorești, mort în Italia, otrăvit cu gaze toxice în timp ce dormea. Familia ne cere ajutorul pentru a-i aduce trupul neînsuflețit acasă

Durere fără margini pentru o familie din Nistorești. Vineri dimineață, un tânăr de 22 de ani, originar din localitate, dar care lucra în Italia, a fost găsit fără suflare în casă, alături de colegul său de cameră și de muncă. Tânărul locuia de câteva luni în localitatea Monte, comuna Brienza, în provincia Potenza (Basilicata), unde își găsise de lucru la o firmă forestieră din zonă. Din primele cercetări a rezultat că tânărul vrâncean și colegul lui au decedat în urma intoxicației cu gaz provenit de la o butelie, informează ANSA, citată de rotalianul.ro.

„Cei doi lucrau la pădure, dar de o săptămână nu s-au mai prezentat la lucru. Cum nu le stătea în fire să lipsească atât de mult, colegii s-au îngrijorat de absența lor și au mers să vadă ce s-a întâmplat. Astfel a fost descoperită tragedia care a pus capăt vieții celor doi români”, potrivit gazetaromaneasca.ro.
Într-un articol publicat de rotalianul.ro, se arată că tinerii ar fi murit intoxicați cu gazul provenit de la o butelie folosită pentru încălzire. „La fața locului au intervenit carabinierii, pompierii și echipajul sanitar de la 118, însă pentru cei doi muncitori nu a mai fost nimic de făcut. În încăpere pompierii au găsit o butelie cu gaz, folosită probabil pentru încălzire și de la care victimele au inspirat gaze toxice”.

sursă foto: gazetaromaneasca.ro

După o primă reconstituire realizată de carabinierii Comandamentului Provincial Potenza, cei doi tineri români au murit „în urmă cu cel puțin o săptămână”.

Apel umanitar  către cei cu suflet mare

În cursul zilei de ieri, a apărut pe facebook un apel pentru repatrierea trupului neînsufleţit al tânărului din Nistorești, pentru a ajuta familia care nu are posibilitățile financiare de a-l aduce acasă și a-l înmormânta.

„El este Toderică, băiatul ce și-a pierdut viața în Italia, la doar 22 de ani. În urmă cu o zi, a fost găsit fără suflare, alături de colegul său de cameră și de muncă. În urmă cu câteva luni de zile, a plecat în Italia pentru a munci la pădure, să-și construiască un viitor și să-și ajute mama ce singură l-a crescut, dar din păcate, visul i-a fost spulberat, lăsând în urmă o durere imensă mamei, fratelui și celor apropiați. Acest suflet e din Nistoresti, Vrancea, crescut doar de mamă, cu trudă și multă iubire, fiind încercați de soartă. Vestea că acesta ar fi decedat intoxicat cu gaze, de la o butelie ce probabil era folosită pentru încălzire, a picat ca un trăznet asupra familiei acestuia.

ROG TOȚI PRIETENII, CUNOȘTINȚELE ȘI OAMENII CU SUFLET MARE, să ajutăm mama acestui suflet, fiecare cu cât poate, pentru a repatria trupul neînsuflețit. Durerea e imensă în sufletul mamei, cu atât mai mult că nu-i poate face o înmormantare și rânduielile acesteia, costând foarte mult aducerea trupului neînsuflețit în țară.
COSTUL REPATRIERII ESTE APROXIMATIV DE 7000 EURO .
Sper ca acest mesaj să ajungă și la cei de la primăria Nistorești și să vina cu o mână de ajutor. .

PENTRU CEI CE VOR SĂ  AJUTE, VĂ ROG SĂ LUAȚI LEGĂTURA CU MINE SAU DIRECT CU MAMA ACESTUIA, Bitca Mariana.

RO68 RZBR 0000 0600 2203 0294    Raiffeisen     – MIRZEA LUCIAN (unchiul băiatului).

Dumnezeu să-l ierte și Doamne ajută pe toată lumea !”, este mesajul postat pe facebook de Mihai Cimpoesu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?