Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Aproape trei mii de elevi de la colegiile și liceele din Focșani își aleg consilierii locali și primarul tinerilor

Aproape trei mii de elevi de la colegiile și liceele din Focșani ar trebui să își aleagă, la începutul lunii decembrie, colegii care îi vor reprezenta în Consiliul Local al Tinerilor din municipiu. Alegerile pentru Consiliul Local al Tinerilor au fost inițial programate pentru data de 14 octombrie însă acțiunea a fost anulată din cauza restricțiilor impuse de pandemie, respectiv trecerea în sistem online pentru mai multe clase în perioada campaniei electorale sau a zilei alegerilor. Noul calendar electoral și noua zi pentru organizarea alegerilor vor fi discutate în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Focșani. Propunerea este ca alegerile pentru Consiliul Local al Tinerilor să aibă loc în data de 10 decembrie, iar cele pentru primarul tinerilor în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Focșani din luna decembrie.

La alegeri ar urma să participe 2990 elevi din 111 clase, care vor alege 21 de consilieri, adică un consilier la 142 elevi. Repartizarea consilierilor pe unități de învățământ : Colegiul Național „Al. I. Cuza”- 2, Colegiul Național Unirea – 2, Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” – 3, Liceul cu Program Sportiv – 1, Colegiul Național Pedagogic – 3, Liceul de Artă – 2, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” – 1, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” – 2, Colegiul tehnic „Gheorghe Asachi” – 1, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” – 2, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” – 1, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” – 1.

La alegerile pentru Consiliul Local al Tinerilor au dreptul de a alege și a fi aleși elevii din clasele a IX-a și a X-a din Focșani. Nu pot candida elevii care au media la purtare sub 8. Fiecare colegiu/liceu va constitui o circumscripție electorală iar cererile de candidatură pentru Consiliul Local al tinerilor se depun la președinții Birourilor Electorale de Circumscripție din fiecare colegiu/liceu până la data de 2 decembrie. Membrii acestor birouri sunt elevi de la fiecare clasă a unității școlare respective. După alegerea Consiliului Local al Tinerilor, acesta va alege dintre membrii săi primarul, un viceprimar și un secretar. Alegerile pentru Consiliul Local vor avea loc în data de 10 decembrie iar cele pentru primar în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Focșani din luna decembrie. Pentru funcția de primar va fi declarat ales, candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi. Candidații care au obținut cele mai multe voturi după candidatul care a fost ales primar vor îndeplini funcția de viceprimar și secretar al Consiliului Local al Tinerilor. Atât primarul dar și membrii Consiliului Local al Tinerilor vor depune jurământul în fața Consiliului Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?