Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Proiectul Erasmus+ “EVS Architects Of Change” la final, la Colegiul Gheorghe Asachi


În acest an școlar, începând cu 15 noiembrie 2017, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani s-a derulat proiectul Erasmus+ „EVS Architects Of Change”, al Asociației Voluntariat pentru Viață din Mărășești. Este un proiect care s-a adresat elevilor acestei școli și în cadrul căruia voluntarii Serviciului European de Voluntariat Bahar din Turcia, Marine din Armenia, Carmen din Spania și Eren din Turcia, împreună cu mentorul lor Adrian Mangu, au desfășurat împreună cu elevii școlii și cu profesorii implicați în proiect, Arhire Mihaela, Horeangă Mihaela, Bacău Mihaela, Anghele Florina, Gheorghe Cristina, Dondoi Mariana, activități care au avut ca scop creșterea șanselor de integrare socială a tinerilor prin îmbunătățirea abilităților de viață.
    Activitățile desfășurate de voluntari au debutat cu activități de cunoaștere, de prezentare a voluntarilor și a țărilor lor, activități interculturale referitoare la tradițiile și obiceiurile de Crăciun atât din România cât și din Armenia și Spania, la poeți naționali români și din țările din care provin voluntarii, workshopuri în limba engleză pe teme de alimentație sănătoasă și vestimentație, au fost prezentate elevilor filmulețe motivaționale, iar la final elevii au reușit să învețe împreună cu voluntarii trei dansuri tradiționale: armean, turcesc si românesc.
Putem spune că acest proiect a fost o oportunitate pentru elevii școlii noastre pentru a-și dezvolta încrederea în sine, simțul de inițiativă, abilitățile de comunicare în limba engleză, de comunicare în cadrul grupului, de adaptare la grup, de a adopta un stil de viață sănătos, toate acestea contribuind în final la succesul școlar.
S-a încheiat astăzi, miercuri, 6 iunie 2018, după 7 luni de activități diverse, un proiect care pe lângă beneficiile aduse fiecărui elev, cu siguranță a adus și un beneficiu imaginii școlii. Așadar, elevii școlii noastre au șansa de a interacționa direct cu tineri din alte țări, care pot împărtăși din experiența lor, care pot schimba mentalități. La festivitatea de încheiere a acestui proiect au participat și coordonatorul de proiect, Drăgan Daniel și  coordonatorul SEV Chiriș Bogdan și s-au înmânat diplome de excelență voluntarilor pentru activitatea remarcabilă desfășurată în cadrul proiectului, iar la final elevii implicați au dansat cele trei dansuri tradiționale.
Atmosfera a fost una plăcută, prietenească, de implinire și bucurie, dar a existat și regretul că tot ce este frumos se termină repede.

Responsabil activități proiect, prof. Arhire Mihaela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?