Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Militarul care a ajutat femeia ce a născut pe iarbă: „Nu vreau să îmi asum niciun merit suplimentar!


„Nu vreau să îmi asum niciun merit suplimentar!
Am făcut un lucru pe care l-ar fi făcut oricine în locul meu.
Vreau să le urez sănătate mamei și copilului. Dumnezeu să le binecuvânteze!”
    Asta ne-a transmis, colegul nostru, plutonierul major Alin Alexandru Bosnea, militar al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, după ce în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1:00, a ajutat o femeie care a născut lângă o stație de taxiuri, în cartierul Sud al municipiului Focșani. Ne dorim ca astfel de fapte să fie distribuite în spațiul public și să primească aprecierea meritată. Poate așa am reuși ca spiritul civic, empatia, modestia și respectul pentru semeni să fie valorile asumate de mai mulți români. Credeți că putem? Merită?
Acestea sunt faptele:
    Potrivit unor martori, femeia ar fi intenționat să ia taxiul și să meargă la spital, dar se pare că șoferul taxiului nu ar fi dorit să o transporte pe viitoarea mămică. Simțind că-i vine sorocul, femeia, care era însoțită de o fată și un tânăr, s-a întins pe iarbă, chiar lângă trotuar și a născut o fetiță.
    Plutonier major Alin Alexandru Bosnea se afla în trecere cu mașina și a observat-o pe femeie întinsă pe jos. Militarul a oprit să întrebe ce s-a întâmplat și dacă aceasta are nevoie de ajutor. Apropiindu-se, el a observat că femeia ținea așezat pe pântec un nou născut, care avea încă netăiat cordonul ombilical. Femeia se afla în stare de șoc, tremura și nu spunea decât „fetița mea, fetița mea”. Experiența teatrelor de operații și a misiunilor militare și-a spus cuvântul, iar plutonier major Alin Alexandru Bosnea nu s-a pierdut cu firea. Militarul i-a oferit apă femeii, a sunat la 112, a învelit-o cu o pătură din mașină, a încercat să o liniștească și să protejeze copilul până la sosirea ambulanței. Medicul de pe ambulanță a fost cel care a tăiat cordonul ombilical al copilului. Atât mama, cât și fiica se află în prezent internate la spital și sunt în afara oricărui pericol.
    Felicitări colegului nostru, deoarece nu a trecut nepăsător, și ne dorim să găsim cât mai multe exemple de acest fel!

Sursa: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?