Deputatul Nicușor Halici: Asistăm la un atac fără precedent al progresiștilor la creștinătatea poporului român!

0
703

Deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici susține că în această perioadă asistăm la un atac fără precedent al progresiștilor la creștinătatea poporului român. Președintele interimar al PSD Vrancea afirmă că în calitatea sa de român nu poate decât să fie revoltat când vede că “religia mea, creștinismul în care m-am născut și am fost botezat, este atacat cu atâta ură de cei care acum se erijează în noua clasă politică, progresiști și susținători ai unor curente mai mult decât îndoielnice”.

          Redăm mai jos integral comunicatul de presă al deputatului Nicușor Halici:
“Sunt un om credincios și cu respect față de învățăturile creștine și o spun răspicat: NATURA CREȘTINĂ A POPORULUI ROMÂN NU ESTE SUBIECT DE NEGOCIAT!!!

          Suntem creștini prin naștere, iar religia și limba noastră au fost cele care, de-a lungul veacurilor, ne-au ținut uniți ca națiune împotriva oricăror încercări de cucerire sau dezbinare. Ca român, nu pot decât să fiu revoltat când văd că religia mea, creștinismul în care m-am născut și am fost botezat, este atacat cu atâta ură de cei care acum se erijează în noua clasă politică, progresiști și susținători ai unor curente mai mult decât îndoielnice. Pornit de la un reportaj independent, acest atac nu este îndreptat împotriva unor oameni vinovați ci se transformă din ce în ce mai mult într-un atac la credința creștină a poporului român.
Dacă vrei să distrugi un popor îi ataci istoria, tradițiile și religia. Îl lovești în valorile sale strămoșești și încerci să denigrezi însăși identitatea sa. Religia este unul din elementele care diferențiază o populație de o națiune. Dacă asta se dorește în aceste momente, distrugerea națiunii române și a identității sale, eu nu pot decât să lupt împotriva acestor tendințe neo-marxiste de anulare a poporului român și a crezurilor sale pentru ca apoi, să fim transformați într-o masă de manevră care să nu mai reprezentăm decât niște numere pentru cei care astăzi încearcă să ne conducă.
România este singurul stat declarat religios din cadrul Uniunii Europene, suntem al patrulea stat ca număr de credincioși creștini ortodocși și asta este realitatea. Nu trebuie să fim neapărat de acord cu anumite practici ale unor oameni, apropiați poate de biserică, dar nici să lovim și să distrugem stâlpul identității noastre naționale – creștinismul poporului român.
Suntem țara unde și imnul național reiterează valorile și credința noastră. Constituția vă dă dreptul de a vă alege convingerile religioase. Jurământul demnitarilor, indiferent de rang, se face cu mâna pe Constituție și, dacă acesta dorește, pe Biblie. Nu voi sta deoparte să privesc cum religia mea, crezul meu și convingerile mele sunt atacate de oameni care aruncă în derâdere valorile creștine ale poporului român.
Sunt născut creștin, am fost botezat cu un nume cu rezonanță creștină, m-am căsătorit în credința și tradiția creștină, mi-am botezat copiii creștinește și i-am învățat să respecte învățăturile creștine. De la naștere până la moarte voi fi creștin ortodox și nu voi accepta ca această credință să îmi fie contestată sau atacată. Atacarea unuia din pilonii importanți ai identității noastre naționale reprezintă un atac la statul de drept, la spiritul creștin al românilor, la însăși drepturile noastre fundamentale consfințite prin Constituție.
La toate acestea, eu, românul Nicușor Halici, nu pot rămâne indiferent.
Nimic fără Dumnezeu!”
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here