Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Se lucrează la reabilitarea DJ 205 C Focşani-Goleşti-Vîrteşcoiu-Odobeşti

Continuă lucrările la proiectul de reabilitare a DJ 205 C Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu – Odobeşti. Este vorba despre proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti –Vîrteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T”. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, însoțit de vicepreședintele Ionel Cel Mare și primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a mers ieri pe șantierul acestei investiții, unde se lucrează la trotuare și la șanțuri. „Astăzi (miercuri-n.r.) facem o vizită de lucru pe DJ 205 C la Vârteșcoiu, acolo unde se lucrează la trotuare și la șanțuri. Pe acest drum județean s-a turnat asfalt pe o porțiune de 11 kilometri, dezvoltarea zonei reprezentând una din prioritățile administrației județene. În urma realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare, circa 30.000 de locuitori din localitățile cu acces la DJ 205 C (Odobeşti, Coteşti, Goleşti, Cîrligele, Cîmpineanca, Vîrteşcoiu) vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de trafic. Împreună cu vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare, și cu primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mârza, ne-am asigurat că totul decurge conform programării. Lucrări importante de asfaltare, plus realizare de șanțuri și acostamente, s-au făcut zilele trecute și pe drumul județean 205 S, în cadrul proiectului «Reabilitare și modernizare DJ 205 S Focșani – Câmpineanca – Vârteșcoiu- Râmniceanca – intersecție DJ 205B, km 0.+000” – km 13+200, L = 13,20 km, județul Vrancea»“, a scris președintele Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Valoarea totală a investiției mai sus menționate este de 32.081.900 lei cu TVA inclus (echivalentul a 6.974.326 euro), în care sunt incluse execuția lucrărilor și organizarea de șantier, serviciile de proiectare și serviciile de asistență tehnică. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, 85% fonduri europene, 13% bugetul național și 2% cofinanțarea locală. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni (din care 2 luni este durata de proiectare). Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani). Sunt efectuate următoarele lucrări: modernizarea prin refacerea completă a structurii rutiere pentru 15 km din drumul judeţean DJ 205C; lucrări de reabilitare ale podului existent (la km 7+690), cu modificarea elementelor de gabarit actuale și păstrarea suprastructurii; înlocuirea podului existent cu un pod nou (la km 10+800); amenajarea a 13.594 mp trotuare; amenajarea a 28 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic; montarea a 150 indicatoare rutiere; execuţia a 45,5 km marcaj longitudinal; execuţia a 180 m parapete de protecţie;  realizarea de investiţii pentru siguranţa rutieră (marcaje rutiere, indicatoare, borne şi parapete), inclusiv semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni, cu alimentare fotovoltaică (pachet semnalizare rutieră).

Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional, proiecte inițiate și demarate de fostul președinte Marian Oprișan. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?