Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Primarul Cristi Misăilă: SCRISOARE DESCHISĂ – În atenția reprezentanților asistenților personali și sociali din Municipiul Focșani

În dimineața zilei de vineri, 16 iulie 2021, ulterior discuției pe care am avut-o cu dumneavoastră, am primit și solicitarea scrisă pe care ați depus-o la registratura Primăriei Municipiului Focșani cu nr 69784/16.07.2021, pentru o ședință a Consiliului Local Focșani în regim de urgență. Întrucât cunosc situația dumneavoastră (pe care am și făcut-o cunoscută la nivelul opiniei publice în repetate rânduri, inclusiv Premierului României), în cel mai scurt timp posibil am întocmit documentația necesară pentru convocarea de îndată a Consiliului Local Focșani în cursul aceleiași zile, de la ora 14.30. Ordinea de zi a cuprins un singur punct – proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al Municipiului Focșani pe anul 2021.

Vă menționez faptul că doar cu o zi în urmă, pe 15 iulie, avusese loc o altă ședință de Consiliu Local, ordinară de această dată, care cuprinsese de asemenea acest proiect de hotărâre care vizează bugetul local al orașului nostru. Atunci consilierii locali PNL-USR au respins DIN NOU acest proiect, dar și multe altele de interes local, fără să se gândească vreo clipă la consecințele gestului lor.

Sincer să fiu, am sperat că pe 16 iulie vor fi înduplecați măcar de suferințele dumneavoastră și de situația disperată în care vă aflați, mai ales că în cursul dimineții doamna viceprimar Dimitriu Ana-Maria se arătase interesată și cât se poate de dispusă să vă ajute. Cel puțin la nivel declarativ.

Din păcate însă, la momentul votului, doamna viceprimar Dimitriu a uitat tot ceea ce vă promisese cu doar câteva ore mai devreme și a picat proiectul de buget. La fel au votat și colegii săi din PNL și USR.

Singurii care au arătat că au înțeles durerea dumneavoastră și au votat pentru un buget care să vă asigure drepturile care vi se cuvin au fost consilierii PSD, cărora le și mulțumesc pentru gestul lor de omenie. Dar nu a fost de ajuns…Miercuri, 21 iulie 2021, am încercat încă o dată să îi conving pe consilierii locali de urgența deblocarii bugetului și am convocat Consiliul Local Focșani pentru A ȘASEA OARĂ, tot cu un singur punct pe ordinea de zi – proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al Municipiului Focșani pe anul 2021.

Ce s-a întâmplat mai departe … am văzut cu toții – consilierii locali PNL au refuzat să voteze și au fugit efectiv din sală! Prin gestul lor, liberalii au arătat că pur și simplu NU LE PASĂ de situația în care ați ajuns să fiți puși din cauza orgoliilor și interelor lor politice.

Trist… dar adevărat! În România anului 2021, sănătatea și chiar viața a sute de focșăneni de toate vârstele au ajuns să fie jucate la ruletă de 12 oameni mânați de interese care nu au nimic de a face cu interesul comunității noastre!

Tocmai de aceea vă scriu aceste rânduri și vreau să vă asigur că voi continua să fac tot ceea ce ține de mine, ca om și ca Primar, astfel încât Municipiul Focșani să aibă în cele din urmă un buget LEGAL și FUNCȚIONAL, iar dumneavoastră să vă primiți LA TIMP salariile și indemnizațiile pe care le meritați, conform legii.

Cu respect și compasiune,

Primar, Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?