Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: ,,Jocul în școala incluzivă”, proiect inițiat de Colegiul Economic din Focșani pentru diseminarea unui proiect Erasmus+

În primele zile ale vacanței de vară, peste 50 de elevi din patru unități de învățământ focșănene au descoperit latura frumoasă a educației, educația prin joc, prin câteva activități nonformale. În perioada 5-8 iulie 2021, Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” a inițiat proiectul educativ ,,Jocul în școala incluzivă”, în parteneriat cu Centrul de Educație Incluzivă ,,Elena Doamna”, Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu”, Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” și Asociația ,,Renato”.

Conform datelor furnizate de profesoara Marilena Găucan, prima zi de activitate a vizat formarea și dezvoltarea competențelor socio – emoționale, prin exerciții de spargere a gheții, jocuri ale copilăriei, jocuri de dicție, de inteligență sau de perspicacitate. În grupe mixte, elevi din învățământul de masă, dar și din familii monoparentale sau defavorizate, copii cu deficiențe au empatizat, s-au amuzat și, cel mai important, au realizat cât este de important să ne acceptăm, să socializăm, să comunicăm, toate acestea din dorința de a conștientiza că este esențial să prevenim și să eliminăm stereotipiile, prejudecățile, discriminarea.

În cea de-a doua zi, elevii au realizat un flashmob, în curtea Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu”. Această activitate s-a dorit a fi un îndemn la toleranță, egalitate, acceptare, responsabilitate. Dansul le-a oferit tuturor participanților șansa de a uita pentru câteva clipe de lupta interioară neștiută de ceilalți, de complexe, de suferințe, de dureri…

Vizita în Crângul Petrești din următoarea zi de activitate a urmărit dezvoltarea competențelor de exprimare verbală și nonverbală. Elevii de la Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” au recitat fragmente celebre din textele literare, pe care ceilalți le-au recunoscut, într-o competiție care a vizat viteza de reacție și cunoștințele din domeniul literaturii. Vizita la Muzeul Satului Vrâncean a reprezentat un alt moment de relaxare, unde un ghid le-a dezvăluit vizitatorilor tainele așezămintelor rurale care refac atmosfera secolului trecut.          Gazda ultimei zile a proiectului a fost Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Elena Doamna”, unde reprezentanți ai Poliției Municipiului Focșani i-au familiarizat pe participanți cu regulile de circulație, cu siguranța în mediul online și școlar, cu profesia de polițist. Proiectul educativ ,,Jocul în școala incluzivă” a reprezentat pentru profesorii și elevii Colegiului Economic șansa de a disemina rezultatele activităților din cadrul proiectului Erasmus+ Save The Future Not Only Today, desfășurat în perioada 01-11-2018-31-08-2021.

Elevii au prezentat mobilitățile, au împărtășit experiențe din activitățile proiectului, au distribuit pliante, flyere, au proiectat materiale. Încheierea formală a proiectului a avut loc într-un cadru festiv, unde participanții au fost premiați. „În concluzie, putem spune că echilibrul realizat între educație, destindere, dezvoltare, socializare și divertisment în momentele petrecute prin activități extrașcolare, reprezintă secretul formării armonioase a personalități fiecărui copil”, a spus profesoara Marilena Găucan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?