Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Campania ,,ZIUA ȘTAFETEI –acum decid eu!” la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”

În perioada 16 – 22 noiembrie 2019, mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu”, coordonați de doamna directoare, prof. Petrea Manuela, au desfășurat diferite activități profesionale, sub îndrumarea unor mentori aleși în funcție de preferințele elevilor. Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei ,,ZIUA ȘTAFETEI-acum decid eu!”, derulată de Fundația Terre des hommes Elveția, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, ambasade, asociații, ONG-uri, instituții de stat și private din toată țara. Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor.  

Principalele obiective ale activității au fost: recunoaşterea potenţialului extraordinar al tinerilor, dreptul lor de a se implica în societate şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care le afectează direct viaţa.

Elevii și-au exprimat opțiunea de a petrece o zi la diferiți agenți economici, firme sau instituții din Focșani. Criteriul după care ei s-au orientat a fost dorința de a se familiariza cu o anumită meserie pe care ar dori să o practice în viitor, după terminarea școlii.

Pe toata perioada desfășurării activității, elevii au fost monitorizați de către monitorul desemnat de agentul economic, la care s-a adăugat o supraveghere strictă a organizatorului grupului, prin programul de lucru.

Elevii au fost curioși și încântați să practice profesiile alese. Au descoperit astfel noi motive pentru a-și continua studiile în domeniul respectiv, responsabilitățile și satisfacțiile pe care meseriile spre care s-au orientat le pot oferi. De aceea, campania ,,ZIUA ȘTAFETEI” poate fi considerată și un amplu program de orientare profesională.

Prof. Cezarina Nicodei

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?