Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Frații Ariton, medaliaţi la Olimpiada Națională de Matematică


Frații Adrian și Alexandru Ariton, care au obținut locul I la clasa V-a la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică, au obținut câte o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică. Cei doi frați sunt elevi ai Åžcolii „Ion Basgan” și nepoții profesoarei de matematică Maria Ariton de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”.
Mama gemenilor, Cristina Ariton ne-a declarat că este foarte mândră de copiii săi, care au obținut astfel de rezultate datorită muncii permanente pe care o desfășoară. Mai ales că frații Ariton s-au calificat și la etapa națională a Olimpiadei de Geografie. „Olimpiada națională este bătălia celor mai buni dintre cei mai buni, iar leii noștri, medaliați sau nu, au luptat cu dăruire de la începutul anului școlar, renunțând la timpul liber în favoarea științei. Merită tot respectul și susținerea tuturor, în primul rând ei și toți profesorii lor. Cei doi învață cu drag. Sunt genul de copii care sunt foarte pasionați de tot ce e nou și învață cu mare plăcere. Dacă au aceeași programă, le și plac aceleași materii și sunt mereu în competiție. Ei sunt îndrumați de profesorii de la școală, de părinți și bunici. Sunt foarte mândră de copiii mei, dar și de cei din jurul lor. Sunt o generație foarte bună”, ne-a declarat Cristina Ariton.
    De asemenea, alți trei elevi din Vrancea au obținut medalia de bronz  la Olimpiada Națională de Matematică, care a avut loc la București. Andra Vlad, elevă în clasa a VII-a la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” a obținut tot o medalie de bronz, fiind eleva din Vrancea cu cel mai mare punctaj și la Concursul de matematică  „Unirea” în urmă cu doi ani. Și Andrei Jelea, elev în clasa a IX a la Colegiul Național Unirea a obținut medalie de bronz, dar și unirista Andra Mircea, elevă în clasa a VIII-a a obținut medalia de bronz, ea putând face parte din lotul național de matematică, dacă a participat ieri seară la departajare. În total, la Olimpiada Națională de Matematică au participat 12 elevi din Vrancea, de clasele V-XII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?