Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Transelectrica: Investiţie de peste 22 de milioane de lei pentru modernizarea Staţiei Focşani Vest

CNTEE Transelectrica SA derulează investiţii masive pentru consolidarea Reţelei Electrice Transport şi adaptarea acesteia pentru atingerea obiectivelor europene, în contextul tranziţiei energetice şi al integrării în Sistemul Electroenergetic Naţional a energiei produse din surse regenerabile, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPRES.

O axă importantă a acestei strategii investiţionale este întărirea infrastructurii energetice din zona Moldovei, care contribuie la evacuarea energiei regenerabile din Dobrogea. În prezent, în această parte a ţării, se află în proces de modernizare şi retehnologizare staţii importante precum: Stâlpu, Focşani Vest, Smârdan, Munteni, Bacău Sud şi Roman Nord, investiţii însumate de peste 270 de milioane de lei. „Sistemul de transport al energiei electrice joacă un rol esenţial în tranziţia către o economie bazată pe energie curată, cu emisii scăzute de carbon. Planurile noastre de dezvoltare sunt aliniate şi în curs de aliniere cu obiectivele de stat asumate de România la nivel european în acest sens. Transelectrica are în derulare un amplu program investiţional pentru pregătirea reţelei în vederea integrării cât mai multor surse de energie curată, în condiţii de siguranţă şi de continuitate în alimentare a consumatorilor. Una dintre direcţiile principale de dezvoltare în acest sens este consolidarea reţelei electrice de transport din zona Moldovei, unde avem mai multe investiţii în curs, o parte dintre ele urmând să fie încheiate până la sfârşitul anului. Monitorizăm în permanenţă şi îndeaproape progresele din şantiere şi avem o colaborare continuă cu toţi contractorii care s-au angajat să realizeze aceste lucrări extrem de importante pentru viitorul sectorului energetic, motiv pentru care nu ne permitem întârzieri sau blocaje în executarea lucrărilor”, susţine Cătălin Niţu, preşedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, după o vizită de lucru în teren pentru verificarea stadiului lucrărilor derulate în staţiile Stâlpu, Focşani Vest, Smârdan şi Munteni. (…)

O (…) lucrare importantă pentru creşterea siguranţei în alimentare a consumatorilor din zona de sud a Moldovei, care are termen contractual de finalizare partea a doua a acestui an, este modernizarea Staţiei Focşani Vest, o investiţie de peste 22 de milioane de lei. Tot în acest an, urmează să fie încheiate şi lucrările de retehnologizare a Staţiei Munteni, o investiţie de peste 45 de milioane de lei care va contribui la crearea condiţiilor de acces la reţeaua de transport al energiei electrice atât a unor noi producători de energie regenerabilă, cât şi a unor noi mari consumatori din zona Moldovei centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?