Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Derbiul de pe Milcovul s-a terminat la egalitate!

  • CSM Focșani 2007 – Suporter Club Oțelul Galați 1-1 (1-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Geantă – Negoiță, Bratu, Benkaid, Manu – Strătilă (73 Istrati), Preoteasa (84 Mihai Stancu), Vîlsan, Băciuț (63 Băciuț), Taciuc (83 Negruț)– Lemac.

Antrenor, Alin Chița

Oțelul Galați: Dinu – Farcaș, Sîrghi, Cucu, Ghiocel – Cireș, Neagu, Păun, Nica – Gavrilă, Răducan. Rezerve: Ursu, Ștefan Stancu, Sevastian, Crihană, Stoian, Dobre, Petrache, Marcus, Cîrjan.

Antrenor, Petre Grigoraș

Derbiul etapei a 13-a a seriei a 2-a, Liga a III-a la fotbal s-a jucat sâmbătă, 27 martie, de la ora 15:00, pe Milcovul. S-au aflat față în față două pretendente la unul dintre locurile ce duc la barajul pentru promovarea în Liga a II-a: CSM Focșani 2007 și Oțelul Galați. Partida avea miză importantă pentru ambele combatante. Focșănenii rămâneau cu șanse reale în cursa pentru baraj în cazul unei victorii. Gălățenii își conservau șansele, foarte mari, tot dacă ar fi câștigat sau ar fi obținut un egal. Le-au ieșit socotelile oaspeților care au plecat cu un punct. Dar mai important pentru ei este că mențin ecartul de opt puncte în fața focșănenilor.   Meciul a început cu atacuri ale CSM 2007 din care nu a rezultat vreo ocazie limpede de gol la poarta lui Dinu. Oaspeții au rătat la rândul lor că nu au venit la Focșani să se apere, experimentații jucători din axul lor central au dus jocul spre poarta lui Geantă și, în minutul 10, după o lovitură liberă de pe stânga, Răducan a reluat cu capul mult peste transversală. În minutul 11:00, după o lovitură liberă a gezdelor de pe dreapta fundașii gălățeni au respins din plonjon, cu capul spre propria poartă și, cumva, Dinu a respins! Un minut mai târziu, Lemac a șutat de la 18 metri, dar pe centru și portarul gălățean a prins mingea.

În minutul 14, Strătilă, sâmbătă, activ și eficient, la capătul unei curse pe dreapta, a centrat Băciuț a fost faultat în careu, iar Lemac a transformat cu siguranță penalty-ul cuvenit: 1-0! Era minutul 15, iar gazdele știau că au nevoie de cel puțin încă un gol pentru a spera la victorie în meciul cu Oțelul. Și-au supus adversarii unei presiuni din care au ieșit mai multe cornere, dar nimic mai mult! Moisi, cel care valorificase două lovituri de colț și marcase de două ori la Însurăței, era în afara terenulul pentru că fusese eliminat în jocul cu Brăila și nimeni altcineva nu a fost să-l imite pe Milcovul! Partea a doua a întâlnirii a debuta cu o mare ocazie focșăneană: Strătilă de centrat de pe dreapta, Lemac, nemarcat la marginea careului, în zonă centrală, a preluat și, inexplicabil pentru un vârf cu calitățile lui, a trimis mingea undeva, în tușa din stânga, la vreo cinci metri de fanion! A fost ocazia care, transformată în gol, ar fi adus victoria pentru focșăneni! Un minut mai târziu, Lemac a șutat peste poarta lui Dinu de la 16 metri, și tot el a fost devansat în săritura la cap după centrarea lui Strătilă din minutul 66. Gălățenii au mutat jocul spre jumătatea gazdelor, fără însă a-și crea situații clare de a marca. Golul în poarta lui Geantă a venit, totuși, din nimic, în minutul 76, când Dobre a șutat la firul ierbii de la vreo 35 de metri, Geantă a părut a avea controlul, dar a plonjat târziu și mingea s-a dus în plasă. Gol parabil și păgubos pentru CSM 2007 care nu a mai avut forța să marcheze pentru victorie!

În etapa următoare, echipa Focșaniului va juca în deplasare, la Chiscani.

 

Rezultatele etapei și marcatorii
CSM Bacău – Sporting Lieşti  0-0
CS Făurei – Dacia Unirea Brăila 0-3 (0-1). Au marcat Petre – minutele 20, 87, Stănescu – 85.
CSM Focşani – SC Oţelul Galaţi 1-1 (1-0). Au marcat Brian Lemac – 15, respectiv  Dobre – 76.
Viitorul Ianca – Sportul Chiscani 11-0 (4-0). Au marcat Crăciun – 7, 27, Dima – 9, Coman – 45, 82, Chivu – 55, Dobrin – 58, autogol, Cristea – 75, Bolozan – 77 – autogol, Capbun – 80, autogol), Coteț – 90.
Avântul Valea Mărului – CSM Râmnicu Sărat 0-1 (0-0). A marcat Cazan – 60.

Clasament

  1. Suporter Club Oţelul Galaţi – 29 puncte; 2. Dacia Unirea Brăila – 28 puncte; 3. CSM Focşani 2007 – 23 puncte; 4. Sporting Lieşti – 23; 5. CSM Râmnicu Sărat – 23; 6. Viitorul Ianca – 19 puncte; 7. CSM Bacău – 15 puncte; 8. Avântul Valea Mărului – 10 puncte; 9. CS Făurei – 5 puncte; 10. Sportul Chiscani – 5 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?