Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Atenție comercianți: modificări la prevederile privind sancțiunile şi contravențiile pentru activitățile prestate în Focșani

Primăria Focșani anunță că trebuie modificat din nou Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților de comercializare, prestări servicii și alimentație publică de pe teritoriul municipiului, astfel că toți cei interesați pot veni cu sugestii sau propuneri. Aceasta pentru că prefectul județului a găsit ceva pastă în pix pentru a da un aviz de nelegalitate hotărârii adoptate în unanimite de consilierii locali focșăneni în urmă cu două luni, ceea ce duce la necesitatea unor modificări. Avizul de nelegalitate nu privește hotărârea în întregul ei, ci critica vizează un anumit articol, care reglementează contravențiile și sancțiunile. Proiectul prin care a fost votat acest regulament în ședința Consiliului Local Focșani din 17 decembrie a stârnit câteva discuții la acea vreme, fiind totodată votate câteva amendamente, fără vreo legătură cu ceea ce reproșează Prefectura însă. Astfel, critica este aceea că modul de stabilire a contravențiilor și sancțiunilor încalcă ordonanța privind regimul juridic al contravențiilor, ceea ce înseamnă că Regulamentul trebuie armonizat, în sensul în care capitolul considerat nelegal este redactat aparent neclar și „nu se poate distinge care sunt contravențiile stabilite de consiliul local, în limitele competenței acestuia … și care sunt contravențiile stabilite de legi, ordonanțe și hotărâri ale guvernului”.

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Primăriei Focșani, articolul buclucaș este cel care poartă numărul 37, însă amenzile și alte sancțiuni rămân, în mare, aceleași. La fel cum a fost păstrată și mențiunea potrivit căreia „suspendarea/ anularea acordului pentru desfășurarea activităților de comercializare și prestări servicii/ autorizaţiei privind desfășurarea activităților de alimentație publică/ avizului orar de funcționare, se face prin Dispoziţia Primarului Municipiului Focşani”.

Noua formă propusă pentru articolul 37 este ceva mai nuanțată, o modificare fiind aceea că Poliția Locală a municipiului urmează să colaboreze inclusiv cu Administratia Judeţeană a Finanțelor Publice Vrancea în anumite situații, însă își păstrează atribute exclusive în aplicarea actului emis de Consiliul Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?