Angela Gheorghiu, îndrăgita soprană originară din Adjud, susține un concert virtual, în sprijinul muzicienilor Metropolitan Opera din New York

0
317

Duminică, 21 februarie 2021, începând cu ora 22.00, ora României, una dintre cele mai iubite soprane din lume, Angela Gheorghiu, va susține un concert virtual, în uimitoarea sală a Ateneului Român, avându-i alături pe muzicienii orchestrei Metropolitan Opera, care vor evolua din New York. Concertul va putea fi urmărit exclusiv online. 

Angela Gheorghiu va susţine, prin vocea sa minunată, cauza muzicienilor de la Metropolitan Opera (Met) din New York. În contextul pandemiei, aceștia se află în mare dificultate, după ce nu şi-au mai primit salariile, în urma anulării spectacolelor. Doamna Gheorghiu va apărea, de asemenea, într-o sesiune de chat live, la încheierea evenimentului, anunță MET Orchestra Musicians.

În concert, soprana Angela Gheorghiu va cânta „Song to the Moon”, una dintre cele mai îndrăgite arii din opera Rusalka de Antonín Dvořák.
În plus, soprana va interpreta (într-un aranjament special realizat de Andrei Tudor Official),  „Tatăl nostru” de Anton Pann, lucrare reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual, în același timp, un omagiu adus celor nouă muzicieni de la Orchestra MET, care s-au stins din viață, în timpul pandemiei.

Referindu-se la eveniment, Angela Gheorghiu afirmă: „Eu și colegii mei am vorbit despre cât de fericiți suntem pentru faptul că facem parte din familia Metropolitan Opera”. Cât despre recitalul susținut în această seară la București, Angela Gheorghiu consideră că „aici este catedrala mea”, reamintindu-și că a susţinut primul recital la vârsta de 17 ani, în Sala Mare de concerte a Ateneului Român. „Vreau să arăt dragostea, respectul și sprijinul meu real prin fapte, prin dăruirea vocii mele, într-o apariție specială, în timpul acestui concert virtual, alături de muzicienii Met”, spune Angela Gheorghiu.
„Voi fi acompaniată la pian de Alexandru Petrovici, în sala Ateneului Român, și virtual, de muzicienii MET Orchestra Musicians, de la New York.

Un spectacol de operă excelent nu înseamnă doar mari cântăreți, ci și o orchestră grozavă, un cor grozav și mulți alți oameni minunați care lucrează pentru întreaga producție, în fiecare zi.  Fără colegii noștri, muzicieni din orchestră și din cor, nu putem fi adevărați «Opera Stars». Fără toți acești artiști și membri ai companiei, opera nu ar exista, ar fi imposibil… Și de aceea invit pe toată lumea să ajute familia Met… familia mea… familia noastră!

Biletele costă 15 dolari și pot fi achizitionate aici:
https://www.metorchestramusicians.org
„De întreaga sumă strânsă vor beneficia muzicienii de la Metropolitan Opera, care de mai bine de 1 an de zile nu sunt plătiți și trec printr-o perioadă extrem de dificilă.
Participăm cu toții în mod voluntar pentru a face posibilă această înregistrare – artiști, muzicieni, producători.
Vă invit să le fiți alături muzicienilor Met Orchestra!
Vă mulțumesc!”, își încheie emoționantul mesaj, soprana Angela Gheorghiu.

Acest concert va fi disponibil până la data de 31 martie 2021. Veniturile strânse vor fi alocate Fondului pentru muzicieni al orchestrei MET, care susține peste 150 de persoane (membrii orchestrei, asociați, bibliotecari și personal muzical afiliat).

credit foto: Gabriel Hennessey

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here