Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Atletism – Vrâncenii au început anul cu concursurile de la Bacău!

Atletismul, sport care a avut serios de suferit în 2020 din motivele arhicunoscute, a început anul 2021, ca în vremurile normale, cu cele două competiții de mijloc de ianuarie, tradiționale – Etapa 1 a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori, Cupa Bistrița și Memorialul ”Nicolae Mihalache”. Ambele concursuri au avut loc în Sala de Atletism de la Bacău sâmbătă, 16 ianuarie și duminică, 17 ianuarie. Au lipsit de la competiții mulți dintre atleții și atletele de vârf ai României, însă pentru cei care au participat întrecerile au fost foarte utile pentru că i-au ajutat să intre în atmosfera de concurs. Și să evalueze nivelul de pregătire la început de an în perspectiva următoarelor concursuri.

La Bacău au luat startul și sportivi ai cluburilor vrâncene CSM 2007, CSS Focșani, Unirea Focșani, LPS Focșani. La 400 metri fete, Corina Ilinoiu s-a clasat a treia, urmată pe locul 4 de Andreea Tănase, ambele de la CSM 2007. De la același club, Karina Toader a încheiat cursa pe locul 1, Ioana Alexandra Banciu, pe locul 12, iar Alexia Cotoi, pe locul 13. De la CSS Focșani, Andreea Dediu a încheiat curs ape locul 17, Geanina Paraschiv, pe locul 19 iar Alexandra Aron pe 20.

La 400 metri băieți, cursa a fost câștigată de valorosul Vlad Dulcescu, sportivul format și antrenat la Focșani de antrenorul Fănel Iliescu, și care acum este legitimat la Poilitehnica Iași – CSM Timișoara. Un alt alergător valoros, Mihai Răzvan Vasiliu, plecat de la Focșani, fost elev al profesorului Gabriel Alexandrescu, a încheiat curs ape locul 6. Sportii legitimați la cluburile din Vrancea s-au clasat l pe locurile: 14. Robert Neacșu – CSS Focșani; 20. Alin-Ionuț Clatea, CSS Focșani; 24. Andrei Popoiu, LPS Focșani; 33. Andrei Băjenaru, CSS Focșani.

          CS Unirea Focșani a fost reprezentată prin Ana-Maria Olaru, singura dintre Olărițe rămasă la Focșani după ce surorile ei au optat pentru bob, a încheiat cursa de 1500 metri pe locul 8.

Pentru atleți urmează etapa a II-a a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori care va avea loc la București la sfârșitul acestei săptămâni. Vestea foarte bună pentru atletism este că a fost găsită formula de organizare a concursurilor și de participare care să aducă normalitatea și să ofere sportivilor și antrenorilor posiblitatea să facă ceea ce știu mai bine: să se antreneze și să concureze în căutarea performanței!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?