Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Misăilă la Primărie, USR și PNL la negocieri pentru funcții

În timp ce primarul social-democrat Cristi Misăilă își continuă munca la Primăria Focșani, după ce a câștigat din nou încrederea focșănenilor, liberalii și reprezentanții USR-PLUS negociază desemnarea viceprimarilor municipiului Focșani. După ce le-au jignit pe rețele de socializare pe candidatele USR-PLUS, liberalii au ajuns la mâna acestora dacă vor să formeze o majoritate. Detalii despre aceste discuții au fost prezentate, sâmbătă, în conferința susținută de conducerea USR. Cei care au inițiat discuțiile au fost liberalii, care au trimis patru delegați la sediul USR în cursul săptămânii trecute pentru a negocia detaliile alianței.

Deși nu au majoritate în Consiliul Local, liberalii ar vrea să obțină doi viceprimari, din care unul să fie Liviu Macovei. Varianta a fost respinsă din start de useriști. Aceștia susțin că fostul lor coleg, care s-a plimbat în mai multe partide, nu respectă USR. Reprezentanții USR Plus, deși au numai 2 consilieri – Alexandra Tătaru și Corina Atanasiu – vor un post de viceprimar, considerându-se „esențiale în crearea unei majorități”. Postul îl doresc pentru Corina Atanasiu, fostul candidat la Primăria Focșani.

Deși au mai avut și alte discuții telefonice, acestea nu au avut niciun rezultat. „De principiu, nu am vrea să îl susţinem pe domnul Macovei pentru o funcţie de viceprimar, plecând de la principiile noastre, inclusiv traseismul politic”, a spus Corina Atanasiu, precizând că USR vrea să fie tratat ca partener “şi nu ca vagon la trenul marfar”. Mai mult, Corina Atanasiu a declarat că „este momentul ca Ion Ștefan să recunoască faptul că a pierdut alegerile și ar trebui să ne lase să ajungem la un consens realist, altfel PNL-ul va arunca orașul în haos”.

Îndârjirea cu care liberalii negociază formarea unei majorități arată preocuparea lor pentru funcții. La fel cum s-a întâmplat după ce au ajuns la guvernare, la sfârșitul anului trecut, liberalii trebuie să își răsplătească activiștii și sunt preocupați mai puțin de proiecte de dezvoltare a Focșaniului. Cu negocieri pentru funcții de viceprimari, lipsite de orice relevanță, atât timp cât atribuțiile acestora sunt în pixul primarului, liberalii se pare că vor să continue blocajul din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?