Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Elevă de 10 de la Bordești, premiată de Aurel Moldoveanu cu un laptop

Artistul Aurel Moldoveanu, originar de la Bordești, a premiat o elevă de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești, a cărei medie a fost 10, la finalul celor patru ani de gimnaziu. Este o tradiție ca la sfârșit de an școlar, artistul Aurel Moldoveanu să premieze excelența cu un laptop de ultimă generație. Anul acesta, Adel Noemi Szakacs, cea mai bună elevă din clasa a opta de la școala din localitate, a primit laptopul adus personal de artistul Aurel Moldoveanu.

Chiar dacă atmosfera nu a mai fost una de sărbătoare, și ne referim aici la serbarea de final de an școlar, atunci când elevii ofereau un spectacol pe cinste, acum în plină pandemie, cu sufletul deschis și cu bucuria revederii locurilor unde a crescut și copilărit, Aurel Moldoveanu, așa cum ne-a obișnuit an de an, a venit totuși să premieze excelența. O face de mulți ani încoace, o face din inimă, o face pentru cei dragi ai lui, pentru bordeștenii lui rămași acasă în vatra satului strămoșesc, una plină de dor și frumuseți, dar și una legendară a istoriei noastre. Nu uită niciodată de unde a plecat, nu uită să salute atunci când, de la volanul mașinii sale, lasă geamul în jos și ridică mâna la toți cei cunoscuți. Anul acesta a venit după ce elevii au terminat școala și s-a întâlnit cu Adel Noemi Szakacs, căreia i-a înmânat darul său de suflet, dar și cu directorul școlii, profesoara Daniela Burducea. Au schimbat impresii, au discutat despre viitor, dar și despre faptul că se vor revedea înainte de Crăciun, atunci când cu sacul plin, artistul vine cu cadouri la toți copii din comună. La plecare, artistul Aurel Moldoveanu a transmis că este foarte bucuros și onorat că în Bordești cresc valori și de fiecare dată când vine în satul său natal se regăsește pe el însuși și se încarcă cu energie pozitivă care îi dă forța și emoția pe care o transmite ascultătorilor prin muzica sa. „Ca în fiecare an, sunt la fel de onorat și fericit că în Bordești valorile merg ca pe bandă. Premiile vor fi mereu aceleași cu care i-am obișnuit pe toți. Sunt premii ce semnifică întrecerea și competitivitatea dintre copii. Sunt fericit că mă întorc și mereu am senzația că ofer înapoi din ceea ce am primit. Indiferent unde mă aflu, înainte de orice concert și după fiecare concert, nu uit să mă gândesc pentru o secundă la mama, la tatăl meu, la locul de unde am plecat și locul unde mă reîntorc de fiecare dată când am nevoie de liniște și am nevoie să mă întâlnesc cu mine și cu copilul din mine. Mă mândresc cu tot ce aparține Bordeștiului și de fiecare dată spun că identitatea mea bordeșteană a avut și are legătură cu toată muzica mea și cu toată emoția pe care eu o transmit prin cântece și este o legătură imposibil de abandonat. Ba din contră, ea sporește cu fiecare revenire acasă, am avut senzația că aparțin și mai mult Bordeștiului”, sunt gândurile unui om ce își iubește locul unde a văzut lumina zilei.

Directoarea unității de învățământ, profesoara Daniela Burducea i-a mulțumit artistului pentru premiul acordat și a precizat că indiferent de locul unde ar merge, atât în țară cât și în afara ei, se mândrește cu faptul că este bordeșteancă și totodată este mândră de oamenii care au plecat din comună dar niciodată nu și-au uitat rădăcinile. „La fiecare sfârșit de an școlar, cel mai bun elev al clasei a VIII-a este răsplătit pentru rezultatele deosebite la învățătură, obținute în cei patru ani, de către omul care nu uită de meleagurile natale, de locul copilăriei, de școala în care s-a format, nu uită să premieze excelența la Bordești. Mulțumim cantautorului Aurel Moldoveanu pentru prezența și efortul depus, chiar și în condiții de pandemie!”, a spus Daniela Burducea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?