Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Marian Oprișan: Rușine prefectului de Vrancea pentru dezinformare! În Vrancea avem zonă metropolitană!

După ce că vrâncenii sunt amețiți de multitudinea de acte normative care curg efectiv zilnic dar mai ales de bâlbâiala Guvernului Orban – PNL, prefectul județului dezinformează cetățenii ori din neștiință (ceea ce este foarte grav) ori din dorința de a restrânge și mai mult drepturile și libertățile noastre ale tuturor, mai presus de ce spune legiuitorul.

Astfel, pe pagina publică a Instituției Prefectului județul Vrancea se susține că în Vrancea nu există zonă metropolitană și drept consecință, cetățenii care vor să iasă din municipiu în perioadă stării de alertă, au nevoie de declarații pe propria răspundere.

Domnule Berbece, în Vrancea avem zonă metropolitană! Iar dacă prefectul și juriștii care îl consiliază ar fi citit măcar primele articole din Codul Administrativ și ar fi studiat actele administrative adoptate de Municipiul Focșani, ar fi știut că există chiar două asociații de dezvoltare intercomunitară constituite pe bază de parteneriat între municipiul reședință de județ, Focșani, și unitățile administrativ-teritoriale aflate în zona limitrofă, condiție pentru existența zonei metropolitane! Legea nr. 351/2001, invocată în anunțul postat pe pagină oficială a Instituției Prefectului Vrancea, este amendată și completată de Codul Administrativ! Ați auzit de acest Cod? A fost aprobat prin OUG nr. 57/2019!

În concluzie, solicit ”specialiștilor” din Prefectură să comunice urgent cetățenilor județului Vrancea dacă au nevoie de declarații ca să se poată deplasa (să facă naveta etc) între Focșani și: Golești, Cîmpineanca, Vânători, Răstoaca, Milcovul, Gologanu, Cîrligele, Bolotești, Garoafa, Urechești, Vulturu și Cotești.

Îl întreb pe specialistul în administrație și pe echipa lui dacă au auzit de ”Asociația Metropolitans Trans” precum și de „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de salubrizare” înființate din 2017 și respectiv 2014?
Și dacă vreți să și învățați ceva, vă sugerez să citiți pe viitor ce vă scriu subalternii și să verificați! Astfel, ați fi văzut că zona metropolitană nu este definită la art. 11 din Legea nr. 351/2001, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național-Secțiunea a IV-a-Rețeaua de localități! Zona metropolitană este definită în Anexa I a legii mai sus precizate la pct. 11, și în Codul Administrativ (vă provoc să descoperiți la ce articol), articolul invocat ca temei în comunicarea publică neavând nicio legătură cu subiectul nostru privind starea de alertă!

Marian Oprișan
Președintele Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?