Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Bărbatul care a dat foc propriei case, în care dormeau trei copii, rămâne în arest


Bărbatul din Vârteșcoiu, arestat săptămâna trecută pentru distrugere, după ce a dat foc propriei case, în care dormeau trei copii și un adult, rămâne după gratii. Magistrații Curții de Apel Galați au respins, ieri, contestația lui Vasile Dragoș M., formulată împotriva măsurii arestării preventive. „Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul Munteanu Vasile Dragoș împotriva încheierii din data de 09.01.2018, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea (…) obligă pe inculpatul contestator la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi 18.01.2018”, se arată în decizia instanței gălățene.
Reamintim că un bărbat de 37 de ani, din comuna Vârteșcoiu, a fost arestat pe 13 ianuarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, într-un dosar în care este cercetat pentru distrugere și tentativă la omor calificat.
Potrivit anchetatorilor, Vasile Dragoș M. a comis faptele în luna iulie a anului trecut. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, după care competența a fost declinată către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care în urma cercetărilor efectuate au decis reținerea bărbatului. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a propus instanței de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tentativă la omor. Lucrătorii Postului de Poliție Vârteșcoiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 23 iulie 2017 inculpatul a incendiat cu intenție o anexă a locuinței proprietate personală, distrugând bunuri și punând în pericol viața mai multor persoane aflate în locuință”, ne-a declarat, săptămâna trecută, Marinela Arginteanu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. 
În noaptea de 22/23 iulie anul trecut, bărbatul și soția sa au mers la o nuntă, unde inculpatul a consumat băuturi alcoolice. Cei doi soți s-au întors acasă spre dimineață, iar în data de 23 iulie, în jurul orei 10.00, supărat fiind și, probabil, și cu mintea încă tulbure de alcool, s-a dezbrăcat, și-a stropit maioul cu benzină, apoi s-a urcat pe o scară. Când a ajuns în vârful scării, bărbatul a dat foc maioului, apoi l-a aruncat în podul imobilului, declanșând un incendiu de amploare. În timp ce casa ardea, în locuință se aflau trei copii și un adult, care dormeau, iar alți doi copii se jucau în curtea imobilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?