Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Proiectul „Consolidare și restaurare Secția de Științe ale Naturii și Acvariu-Casa Tatovici“, scos la licitație

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație proiectul de investiții Consolidare și restaurare secția de Științe ale Naturii și Acvariu-Casa Tatovici, respectiv lucrările de proiectare, asistență tehnică și execuție. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5, Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. Contractul de finanţare a fost încheiat în data de 04.09.2017 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice si Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, în calitate de beneficiar. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 11 589 292,38 lei, din care: Valoarea totală eligibilă – 11 516 821,38 lei; Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 230 336,43 lei; Valoarea neeligibilă inclusiv TVA – 72 471,00 lei.

Durata de implementare este de 48 luni de la data semnării contractului de finanţare, respectiv până la data de 04.09.2021, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare. Perioada de implementare a proiectului poate fi prelungită prin acordul parților până la data închiderii Programului Operațional Regional, respectiv 2023. Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale și redarea acestuia către publicul vizitator.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Consolidarea, restaurarea si punerea în valoare a monumentului istoric Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici. Dotarea corespunzătoare a monumentului consolidat și restaurat – Secția de științe ale naturii si acvariu – Casa Tatovici; Includerea obiectivului consolidat și restaurat în circuitul turistic. „Casa Tatovici este una dintre clădirile eclectice din municipiul Focșani, ce păstrează specificul orașului românesc de secol al XIX-lea. Clădirea este formată din subsol parțial, parter și pod, are o volumetrie compactă, realizată conform principiilor simetriei și e compusă dintr-o zona centrală la care se articulează două aripi laterale. Printre celelalte monumente existente la nivelul județului, Secția de Științele Naturii găzduită de Casa Tatovici iese în evidență ca fiind singura instituție de profil din municipiul Focșani“,  a declarat managerul de proiect, Luminița Oaneli.

Acesta nu este singurul proiect prin care administrația județeană intenționează să reabiliteze clădiri monument istoric. Alte proiecte sunt: „Consolidare şi restaurare a imobilului fostului Tribunal“, ,,Consolidare și restaurare Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci“. Ambele proiecte au fost scoase la licitație și se află în faza de evaluare a ofertelor. Ambele proiecte au obținut finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?