Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

„Autoritatea județeană a plătit în mod corect către operator, serviciile de combatere a poleiului și a deszăpezirii prestate efectiv!“

Consiliul Județean Vrancea precizează că a plătit în mod corect către operator, serviciile de combatere a poleiului și a deszăpezirii prestate efectiv, respectând atât reglementările tehnice în vigoare, precum și clauzele asumate prin contractul dintre cele două părți. Administrația județeană arată că așa zisele nereguli sunt în legătură cu procedurile de evidențiere în documente, a serviciilor prestate. Reacția Consiliului Județean vine după ce media au apărut constatările făcute de Curtea de Conturi în legătură cu serviciile de combatere a poleiului și a deszăpezirii pentru perioada noiembrie 2017- martie 2018. „Decizia Curții de Conturi este la acest moment un act administrativ, lipsit de efecte juridice, ca urmare a contestației depuse de Consiliul Județean Vrancea la Curtea de Conturi a României, în prezent contestația aflându-se în curs de soluționare. Autoritatea județeană a plătit în mod corect către operator, serviciile de combatere a poleiului și a deszăpezirii prestate efectiv, respectând atât reglementările tehnice în vigoare, precum și clauzele asumate prin contractul dintre cele două părți. Așa zisele nereguli sunt în legătură cu procedurile de evidențiere în documente, a serviciilor prestate.

Afirmația conform căreia un număr de 1.992 de ore au fost pretinse la plată în mod nejustificat, apare dintr-o interpretare eronată a auditorilor, care au opinat că 1 tonă de antideparant trebuia împărțită în 30 de minute și nu o oră, îndiferent de condițiile meteo sau ale carosabilului. În consecință, după un calcul matematic propriu, neînțeles de Consiliul Județean, s-a ajuns la un număr de 1.992 de ore“, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Județean.

În același document se mai arată că în perioada noiembrie 2017-martie 2018, în baza documentelor justificative (diagrame, care indică: ora de plecare a utilajului, traseul parcurs, timpul în care a fost parcurs traseul, viteza medie de deplasare) administrația județeană a decontat exclusiv serviciile prestate efectiv cu respectarea tuturor angajamentelor contractuale și a legislației în materie.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?