Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Modificări la ajutoarele pentru încălzirea locuinţei


Proiectul de lege privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței a fost aprobat marți cu 10 voturi pentru și patru abțineri de către membrii Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, împreună cu Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului. Senatorii au propus un amendament, acceptat cu opt voturi pentru și șase împotrivă, în baza căruia pragul de la care nu se mai acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței a fost ridicat de la 3.000 la 5.000 de lei depozite bancare deținute de o familie care primește ajutoare de încălzire.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă familiilor care utilizează pentru încălzire lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Ajutorul de încălzire nu se acordă persoanelor care au terenuri, inclusiv curtea din jurul casei, de peste 1.000 de metri pătrați în zona urbană și 2.000 metri pătrați în zona rurală, precum și anumite suprafețe de terenuri arabile, fânețe, terenuri forestiere, vii, livezi și grădini de flori, pășuni.
De asemenea, ajutorul de încălzire nu se acordă persoanelor care au mai mult de trei bovine, cinci porcine, 20 de ovine sau caprine și peste 15 familii de albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?