Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Prăjitură cu lapte


Ingrediente:
o foaie de plăcintă sau foietaj
1 l lapte
200 g zahăr
5 ouă
250 ml smântână
esență de vanilie (sau altă aromă)
100 g făină sau amidon de porumb.
 
Mod de preparare:
Se unge o tavă rotundă (diametrul de circa   24-26 cm) cu unt și se pune foaia de plăcintă. Se pune aprox. 900 ml din lapte cu 100 g zahăr la fiert. Se bat ouăle cu restul de zahăr, se adaugă făina cernută apoi laptele rămas (100 ml). Se adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin după care se pune totul pe foc amestecând continuu până devine o cremă groasă. Se stinge focul, se lasă să se răcească puțin după care se adaugă smântâna și vanilia (eu am pus și niște ciocolată). Se toarnă amestecul în tavă și se dă la cuptor pentru cel puțin o oră la foc potrivit. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider. 
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?