Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Sistem de iluminat public modern pentru locuitorii comunei Păunești

Autoritățile locale din Păunești modernizează sistemul de iluminat public din localitate. În acest sens, Primăria Păunești a scos la licitație un contract care vizează modernizarea și eficientizarea iluminatului public, valoarea investiției fiind estimată la aproximativ 1,6 milioane lei. Pe scurt, în cadrul acestui contract vor fi montate 505 becuri LED.

Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a rețelelor de iluminat, zona studiată și implicit aparatele de iluminat existente fiind învechite și în marea majoritate la finalul duratei normale de viață. Toate categoriile de lucrări și instalații se vor executa cu respectarea proiectului tehnic verificat în conformitate cu prevederile legale, normelor, normativelor și standardelor în vigoare. Se va respecta programul de execuție a lucrărilor, programul de recepție și control al calității lucrărilor”, se arată în descrierea investiției.

Lucrările din cadrul prezentei investiții, pentru creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public vor începe cu deconectarea aparatelor de iluminat existente de la rețea – 240 buc, a elementelor conexe a acestora (brațe de prindere, cleme, cablu/ conductoare de alimentare etc.) – 240 buc, continuând cu montarea pe stâlpii existenți a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) și a elementelor conexe – 505 buc, implementarea unui sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat, dar și conectarea aparatelor nou montate la rețea – 505 buc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?